Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sivil Örümceğin Ağında

Kategori: Siyaset Yazar: Mustafa Yıldırım Yayınevi: Toplumsal Dönüşüm Yayınları

Sivil Örümceğin Ağında

  • Yayın Tarihi: 13.05.2004
  • ISBN: 9789756448434
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 624
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
''Komplo teorilerim yok! Ama, komplolar hakkında teorilerim var.''Anthony Summers''Mustafa Yıldırım, 'Şifre Çözücü/Project Democracy' başlıklı yazısında diyor ki: ''Türkiye'ye gelince, -durumu 'anlamak' için- çevrenizdeki partilere bağlı 'vakıflar'dan ya da, sözde 'bağımsız' vakıfların 'sivil örgütü' denen NGO'ların; üniversitelerin, özellikle 'sosyoloji', 'uluslararası ilişkiler', 'kamu yönetimi' -eski adıyla 'mülkiye'- bölümlerindeki akademisyenlerin, öğrencilik kökenlerine; ABD'den aldıkları 'doktora tezleri'ne bakmak kafidir. Bu duruma ancak, 'nerede bir workshop çalışması varsa, bilinmeli ki, orada bir 'project democracy' yürürlüktedir' denilebilir...''Attila İlhan, Cumhuriyet, 21 Ocak 2001''Bugün de uyumayanlar var ve onlar bizim nasıl bir tuzağa düşürüldüğümüzün resmini çekmiş, dersem, resim değil ama, öyle bir çalışma ki, fazla zorlamaya gerek kalmadan, canlı bir fotoğrafa bakar gibi gerçeği göstermek için çalışmış. Bu kitabı okumak, içine düştüğümüz tuzağı görmemizi sağlayacak. Belki o zaman kendimizi sorgulamaya başlayabiliriz. Azıcık ulusal onurumuz kalmışsa ve gerçekleri okumayı biliyorsak; ders almayı biliyorsak. Oltanın ucundan kurtaramadığımız balığın, bu kez de bir ağda çırpınışını seyrettirmek isteyenlere ders vermenin gününü geciktirmemeliyiz.''M. Emin Değer
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sivil Örümceğin Ağında PDF 25.90 MB İndir
Sivil Örümceğin Ağında EPUB 28.95 MB İndir
Sivil Örümceğin Ağında MOBI 22.85 MB İndir
Sivil Örümceğin Ağında ODF 24.38 MB İndir
Sivil Örümceğin Ağında DJVU 30.47 MB İndir
Sivil Örümceğin Ağında RAR 19.80 MB İndir
Sivil Örümceğin Ağında ZIP 18.28 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sivil Örümceğin Ağında PDF 25.90 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


bir ülkenin sivil toplum kuruluşlarıyla nasıl ele geçirilebileceğinin, STK isimleri ve alınan paraların açık açık yazıldığı bir kitap.


kitaptaki çoğu sav kaynağıyla verilmiş.resmen bilgi kusmasının örneği olacak bir kitap.önemli derecede şaşıracağınız kadal sivil toplum tahakkümü örnekleri göreceksiniz.ister beğenin,ister doğru olmadığını düşünmeyin fakat mustafa yıldırım ın muazzam arşivini muazzam şekilde sergilemesi takdire değer..


kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap. sermaye ile iktidar arasındaki ilişkileri maddi delillerle açıklayan çok başarılı bir kitap. bütün bildiklerinizi yeniden gözden geçireceksiniz…


Gelişmiş ülkeler, azgelişmiş ülkelerde devleti küçültme aracı olarak da STK’ları kullanmaktadırlar. Bunu da azgelişmiş ülkelerdeki STK’lara para vererek yaptırmaktadır. Devlet merkezlerinin egemenlik araçları ellerinden alınıp, halk kitlelerinin merkeze olan güven ve bağlılıkları zayıflatılmalıdır. Ulusal yönetimler kısa devre edilerek, dünya egemenlerinin STK, Vakıf, Enstitü gibi örgütler aracılığıyla kitlelerle doğrudan ilişkiye geçmek, daha ekonomik ve daha kalıcı bir yöntemdir.


ABD’nin (yanında İsrail, İngiltere, Almanya) sivil toplum kuruluşlarını kullanarak istediği ülke üzerinde nasıl baskı unsuru oluşturduğunu çok güzel anlatan bir kitap. ABD’nin kendi emelleri doğrultusunda kullanmak istediği sivil toplum kuruluşlarının nerelerle bağlantılı olduğu, parasal kaynaklarının nerelerden geldiği açklanmış. Özellikle bizim için önem arz eden Türkiye’deki sivil toplum örgütlerinin hangi dış bağlantılar içinde oldukları okunup öğrenilmesi ğereken bir konu. Hele bu sivil toplum kuruluşlarının içinde yer alan isimleri okuyunca insanın iki kere düşünesi geliyor. Bizim ülkemizin de dahil olduğu birçok ülke üzerinde oynanan oyunların bilinmeyenlerinin anlaşılması açısından herkese mutlaka tavsiye edeceğim kitaplardan biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*