Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Modern Devlet ve Polis

Kategori: Siyaset Yazar: Ferdan Ergut Yayınevi: Iletişim Yayınları

Modern Devlet ve Polis

  • Yayın Tarihi: 12.01.2021
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 400
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
IPolisin ordudan ayrışarak, ayrı bir ''iş'' ve aygıt olarak kurumsallaşması, modern devletin temel önemde bir veçhesidir. Zira polis, devletin, toplumu üstünden/dışından değil ona nüfuz ederek denetleme yeteneğinin gelişmesinde kilit işlev taşır. Tepkici-bastırıcı olmaktan ziyade 'önleyici' nitelikteki bu denetim mekanizması, devlet iktidarının modern niteliğini oluşturur. Devletin otoritesini ve denetim gücünün gerçekleştirmek yanında, helkın talep ve tepkilerinin de içine 'sızabildiği', çift yönlü bir mekanizmadır bu. Bu yanıyla, yurttaş haklarının çerçevelenmesinde de bir etkendir. Öte yandan modern devlette polis aynı zamanda kapitalist toplumdaki polistir ve alt sınıfların 'yapısal' olarak suçlu addedilmesi, polis nizamının kurulmasının karakteristik bir özelliğidir. Ferdan Ergut'un kitabı, öncelikle modern devlette polisin bu asli işlevini ortaya koyuyor. Ve bu kurumsal temelde, Türkiye'de polisin kuruluşunu inceliyor. Polisin, İttihat-Terakki ve Cumhuriyet yönetimlerinin, başka deyişle 1908 ve 1923 devrimlerinin sürekliliği içinde, -Milli Mücadele dönemindeki bir 'geri gidişe' rağmen -Tek-Parti dönemine dek uzanan kurumlaşmasını analiz ediyor kitap. Bu vesileyle, Türkiye'de modern devletin inşa sürecinin özelliklerine yorum getiriyor. Bu tarihsel deneyimin sonucunda ortaya çıkan, ordudan özerk ama kendi içindeki militarist yapıyı, Türk Polisi'nin paradoksal karakter özelliği olarak saptıyor Ergut. Nasıl toplumsal olaylara 'polisiye' gözle bakmakta sorun varsa, polis olgusunu da 'polisiye' gözle görerek toplumsal ve siyasal analizden dışlamakta sorun var. Bu önemli kitap, 'polis'i sosyal teori ve siyasetin konusu yapmak yönünde bir çağrı, aynı zamanda.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Modern Devlet ve Polis PDF 16.60 MB İndir
Modern Devlet ve Polis EPUB 18.55 MB İndir
Modern Devlet ve Polis MOBI 14.65 MB İndir
Modern Devlet ve Polis ODF 15.63 MB İndir
Modern Devlet ve Polis DJVU 19.53 MB İndir
Modern Devlet ve Polis RAR 12.70 MB İndir
Modern Devlet ve Polis ZIP 11.72 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Modern Devlet ve Polis PDF 16.60 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Polis Teşkilatı hakkında detaylı bir araştırma ilgilenenler için güzel bir kaynak


yorumlardan kitabı kimsenin okumadığı belli oluyor.


GERÇEKTEN DE MODERN DEVLETLERDE POLİS ÇOK ÖNEMLİ BİR YERDEDİRİYİLERİN DOATU KÖTÜLERİN DÜŞMANIDIRPOLİS HALKLA İİÇE OLMASI NEDENİ İLE TOPLUM POLİS AYRILMAZ İKİLİDİRBİZİM TOPLUMUMUZDA MODERN BİR TOPLUM OLDUĞU İÇİN POLİSİ SEVMEKTEDİRİNŞAALLAH BİZ POLİSE DAHA AZ MUHTAÇ OLURUZYADA KARAKOLA AZ DÜŞERİZ


modern devlette polisin hakları bayağı bir kısıtlandı. polisin yetkisi daralınca ne yapacağını şaşırdılar. artık eskisi gibi polislere birtakım haklar verilmiyor daha çok alınıyordu. bu kitabı tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*