Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Denizci Hasan Mellah

Kategori: Edebiyat Yazar: Ahmet Mithat Efendi Yayınevi: Ilkbiz Yayınevi

Denizci Hasan Mellah

  • Yayın Tarihi: 05.08.2004
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 537
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Fas'ın görkemli saraylarında, ülkenin gerek zenginlikte gerekse yönetiminde en etkinlerinden biri olan Seydi Osman'ın varisi olarak dünyaya geldi.Bugün devlet başkanlarıyla yemek yerken, yarın uçsuz bucaksız denizlerde korsanlık yapmak zorunda kaldı.Babasının katili Dominiko Badya, sevdiği kadın Cuzella'yı kaçırınca yolları bir kez daha kesişti ve soluık soluğa bir kovalamaca başladı...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Denizci Hasan Mellah PDF 22.29 MB İndir
Denizci Hasan Mellah EPUB 24.91 MB İndir
Denizci Hasan Mellah MOBI 19.67 MB İndir
Denizci Hasan Mellah ODF 20.98 MB İndir
Denizci Hasan Mellah DJVU 26.22 MB İndir
Denizci Hasan Mellah RAR 17.04 MB İndir
Denizci Hasan Mellah ZIP 15.73 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Denizci Hasan Mellah PDF 22.29 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Türk roman tarihinin ilk eseri sayılır bu kitap. Türk roman tarihi iki kol üzerinden şekillenmiştir. Bunlardan birisini Ahmet Mithat Efendi öbürünü ise Namık Kemal oluşturur. Namık Kemal, bir romanın edebi bir değeri olması gerektiğini savunduğu için yazdığı romanlar daha çok sayıları çok az olana o günün aydınlara yönelik yazmıştır. Ahmet Mithat Efendi ise aydınlar haricindeki diğer kesime (bunlar nüfusun yaklaşık %99.5 unu oluşturuyordu.) yönelerek, romanlarını bu kesimi eğlendirirken aynı zamanda eğitmek, bilgilendirmek için yazmıştır. O yüzden onun eserlerini okurken roman yazma amacını göz önünde tutmamız gerekir. Örneğin bu romanı, o dönemlerde tüm dünyada fırtınalar kopartan Alexander Dumas’ın Monte Cristo kitabından esinlenerek yazmıştır. Amacı bir taklit yaratmak değil, çok beğenilen bir eserden yola çıkarak halkın dikkatini çekecek bir eser yaratmaktır. Böylece halkın eğitimine katkılı olabileceğini düşünmektedir. Bu kitabı mutlaka okuyunuz efendim.


Ben bu kitabın orjinalini okudum kitabın orjinali 3.cilt ve 1600 sayfaya yakın denizci hasan diye de geçiyor. Buradaki kitap tek kitap halinde onun için ne kadar zevk alırsınız bilmem ama bence harika bir kitap elinizden bırakamayacaksınız aşk, mizah ve serüven hepsi bir arada. “ben roman okumak” istiyorum diyenlere tavsiyemdir. Ahmet Mithatın diğer kitaplarını da okudum ama bu en iyisi harika bir kitap. Ama dediğim gibi orjinalini okuyun benden tavsiye….


O zamanlar insanların hayal dünyası bu kadarmış demekki. bana çok ilginç gelmedi. klasik aşk hikayelerinden alıntılar ve saçma sapan kurgular ilave edilmiş. Türk edebiyat tarihinde ismi geçen bir yazar ve eseri diye okumuştum. Ama ben ne anlatım tarzından nede konusundan hoşlanmadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*