Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları

Kategori: Sosyoloji Yazar: Erik Jan Zürcher Yayınevi: Iletişim Yayınları

Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları

  • çevirmen: Selda Somuncuoğlu
  • Yayın Tarihi: 01.05.2014
  • Orijinal Adi: Identity Politics in Central Asia and the Muslim World
  • ISBN: 9789750502255
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 296
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Milliyetçilik literatürü Doğulu ve Batılı milliyetçilikler arasında ayrım yapmak konusunda her daim iştahlı davranmıştır. Son yirmi yılın tartışmaları bunu alabildiğince düşmeye, eleştirmeye, milliyetçilik konusunda var olan benzerliklerin ve beslenmelerin altını çizmeye dikkat etmiştir. Schendel ve Zürcher'in derlediği Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları, anlatılarda ismen zikredilen, içerisinde birbirinden çok farklı kültür ve tarihleri barındıran Doğu'nun farklı ulus-devlet deneyimlerine ve milliyetçiliklerine dikkat çekiyor. Din, etnisite, sınıf, kimlik ve aidiyet tartışmalarını milliyetçilik literatürünün son yıllarda sunduğu imkanlarla ele alıyor. Kitap boyunca farklı yazarlarca Sovyetler Birliği, Azerbaycan, İran, Bengal, Pakistan, Bangladeş, Afganistan ve Türkiye örnekleriyle yürütülen tartışma, ulus-devletlerin kuruluş süreçlerinde rol oynayan saikleri, travmaları, savaşları, etnik çatışmaları, din ve mezhep farklılıklarını, sınıf tepkilerini milliyetçilik ve ulus-devlet bağlamında incelikli bir şekilde ele alıyor. Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları, Doğu milliyetçiliği gibi genellemelerden kaçınmak, Doğu'nun da tarihsel olarak kurgulanmış bir coğrafya olduğunu hatırda tutmak ve ulus-devletlerin biçtiği milli kimliklerin bencilliğini görmek için kapsamlı bir döküm sunuyor. Türkiye'de gözden ve gönülden uzak tutulan, zaman zaman hamiliğine soyunulan bir coğrafyaya gerçek bir dertle bakmak için de anlamlı bir fırsat bu kitap.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları Satın Al
Kitapyurdu Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları Satın Al
D&R Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları Satın Al
Idefix Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları Satın Al
BKM Kitap Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları Satın Al
Hepsiburada Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları Satın Al
Nadir Kitap Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları Satın Al
N11 Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları Satın Al
Amazon Türkiye Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları PDF 12.29 MB İndir
Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları EPUB 13.73 MB İndir
Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları MOBI 10.84 MB İndir
Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları ODF 11.56 MB İndir
Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları DJVU 14.45 MB İndir
Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları RAR 9.39 MB İndir
Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları ZIP 8.67 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Orta Asya ve İslam Dünyasında Kimlik Politikaları PDF 12.29 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


söz konusu kitap özellikle orta asya’da kimlik üzerine çalışma yapmak isteyenlerin ön okuma yapacağı kaynaklardan birisidir. Kitapta batılı bakış açısı ve batı değerleriyle doğuyu anlamlardırmaya çalışılmıştır. Ancak batılıların bölgeye bakış açısına yönelik izlenim edinilebilir.


Bence yanlı yazılmış bir kitap. Özellikle Türkiye uzmanı olduğu bilinen Erik Jan Zürcher’in kitabın sonundaki yazısı, bugünkü liberal ve yenilikçi kesimin düşüncelerini barındırıyor. Dolayısıyla düşünce birebir Avrupa’nın Türkiye hakkındaki düşünlerini yansıtıyor. Diğer başlıklar ise, okunması gerekir. O başlıklarda da yanlılık söz konusu olsa da bölge üzerinde önemli bilgiler içerdiğinden okuması gereken bir kitap.


Bir insanın geleceğe dair doğru bir yorum yapabilmesi için, öncelikle tarihini çok iyi bilmesi gerekmektedir. Herhangi bir birey için hafıza ne ise, bir millet için de tarih odur. Yani tarihini yanlış öğrenen veya yanlış yorumlayan bir toplum, bir millet tam anlamıyla hafızasını kaybetmiş bir insan gibidir. Bu yüzden tarihçinin amacı ve görevi belgeler üzerinden yola çıkarak geçmişteki olayları değerlendirmek suretiyle doğruları bulmaktır. Nitekim asla ve asla tarihi yargılamak tarihçinin görevi değildir. Eğer nasıl bir çiftçi ekeceği ürünün ne zamanın ekileceğini bilmezse, ektiği üründen istediği verimi alamaz, nasıl ki bir matematik problemini çözmek, o sorunun formülünü iyi bilmekle mümkünse;Çok büyük bir millet olmanın yolu da, formülü de tarih ve coğrafya bilimini çok iyi bilmekle mümkündür. Bu durum yadsınamaz bir gerçektir.orta asya da kimlik bilinci yabancı kaynaklardan öğrenmek bu düşüncenin bir araçı olabilir


Ünlü tarihçi Erik Jan Zürcher”in yazarlarından birisi olduğu kitap, Orta Asya ve İslam Dünyasında milliyetçilik ve aidiyet politikalarını incelenen kitapta SSCB, Azerbaycan, Türkiye vs bölgedeki ülkeler üzerinden örnekler de verilerek ulus devletlerin sıkışıp kalmış milli kimlik sorununun çözümü irdelenmektedir. Yer yer Panislamizm ve Pantürkizm politikaları önem kazanmıştır tarihimizde. Bu politikaları daha iyi anlamak için Orta Asya ve İslam dünyasındaki kimlik politikalarını doğru anlamak gerekir. İşte bu kitapta bunlar mevcuttur. Tarihini dinlemek yerine bilmek ve öğrenmek isteyenlere tavsiye edilir.


osmanlı’nın son dönemini çok iyi bilen bir araştırmacı zürcher. özellikle jöntürk dönemi üzerine ittihat terakki üzerine yazdıklarıyla biliniyor. bu kitabı henüz okumadım ama eminim bu kitap da diğerleri gibi dpyurucu ve ilk elden kaynaklar taranarak elde edilen bilgilere dayalıdır. şimdiden tavsiye ediyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*