Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kürtler / Bir El Kitabı

Kategori: Kültür Yazar: Mehrdad R. Izady Yayınevi: Doz Basım-yayın

Kürtler / Bir El Kitabı

  • çevirmen: Cemal Atila
  • Yayın Tarihi: 08.09.2004
  • ISBN: 9789756876404
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 456
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16 x 23.5 cm
Tanıtım Bülteni
Mehrdad R. Izady Harvard Üniversitesinde Yakın Doğu Dilleri ve Uygarlıkları Fakültesinde Öğretim görevlisidir.Tarih, Siyasal Bilimler ve Coğrafya alanlarında lisans yapan Izady, Uluslararası Olaylar, Coğrafya ve Ortadoğu Çalışmaları alanlarında mastır yapmıştır.Doktorasını Colombia Üniversitesinde, Ortadoğu Çalışmaları üzerine vermiştir.Bugüne kadar sayısız konferanslar veren Izady, ABD Kongresi'nin Kürtlerle ilgili alt komitlerinde iki kez bilirkişi olarak dinlenmiştir.Kurdish Times ile The Middle East Journal£da pek çok makalesi çıkmıştır.Ayrıca Encyclopedia of asian History'ye de katkıda bulunmuş, Kürtlerin dağılımını gösteren haritalar yayımlamıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kürtler / Bir El Kitabı PDF 18.93 MB İndir
Kürtler / Bir El Kitabı EPUB 21.15 MB İndir
Kürtler / Bir El Kitabı MOBI 16.70 MB İndir
Kürtler / Bir El Kitabı ODF 17.81 MB İndir
Kürtler / Bir El Kitabı DJVU 22.27 MB İndir
Kürtler / Bir El Kitabı RAR 14.47 MB İndir
Kürtler / Bir El Kitabı ZIP 13.36 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kürtler / Bir El Kitabı PDF 18.93 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Kürtlerle ilgili okumadığım ve okumak istediğim önemli çalışmalardan birisiydi. okudum, inceliyorum. üç hususu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor: 1) Kürtler bir İranlı topluluktur; 2) Kürtlerin kökeni tek değil, çoktur. Bu anlamda Asyatik Hurri, Guti, Subaru, Asur ve Urartu kökeni de vardır; Hint-Avrupa Med, Pers, Pars, Sasani kökeni de çok belirgindir. Hatta Ermenilerle ciddi kültürel ve sosyal ilişkiler söz konusudur. 3) Kürtler (her ne kadar bu bölgelerden kuzey ve kuzey-batı kürdistan diye bahsedilse de) Anadolu’ya sonradan İrandan göç ederek yerleşmişlerdir. Yer yer coşkun milliyetçi duygular bilimsel kirterlerin önüne geçmiş de olsa, bilimsel olarak incelenmeye değer bir kitap.


Mezopotamya’nın kadim halkı Kürtlerin tarihi ve sanatı ile ilgili yazılmış bilimsel ve doyurucu kitaplardan biri…Kürtlerin yaşadığı tarihsel coğrafyayı,inanç ve kültürel özelliklerini,kullandıkları dilin yapısını ve benzeri gibi konularda bilgi sunan, Kürtlerle ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*