Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şair Evlenmesi

Kategori: Sinema-Tiyatro Yazar: Şinasi Yayınevi: Akademi Kitabevi Yay.

Şair Evlenmesi

  • Derleyici: Fevziye Abdullah Tansel
  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Tanıtım Bülteni
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şair Evlenmesi PDF 6.23 MB İndir
Şair Evlenmesi EPUB 6.96 MB İndir
Şair Evlenmesi MOBI 5.49 MB İndir
Şair Evlenmesi ODF 5.86 MB İndir
Şair Evlenmesi DJVU 7.32 MB İndir
Şair Evlenmesi RAR 4.76 MB İndir
Şair Evlenmesi ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şair Evlenmesi PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


eseri bir çırpıda okuyup bitireceksiniz. bittiğnde yüzünüzde bir tebessüm oluşacağından eminim. eser ayrıca ilk tefrika tiyatro olması bakmından da çok önemli.görücü usulü evlenmenin nasıl bir şekilde sonuçlandığına kahkahalarla tanık olacaksınız. kitabı okurken mükemmellik aramayınız. cünkü bu eser türünün edebiyatımızdaki ilk örneği olması bakımından bazı kusurları var. ancak şunu da unutmayın ki türkçede noktalama işaretleri ilk defa bu eserde kullanılmıştır. ayrıca tiyatro terimleri hakkında da türkçe karşılıklar kullanılmıştır. saygılarımla…


şair evlenmesi kumru hanımla müştak beyin evlenmek üzere olduğu bir dönemde,müştak beye bir ayak oyunyla kumru hanımın evde kalmış garibe ablasını vermeye çalışırlar…Sadıi hikmet bey ve ebulaklaka(mahallenin rüşvetçi hocası) rasında pazarlık sonucu olay tatlıya bağlanır…ilk tiyatro eserimizdirr…ben müştak bey rolunu oynamıştım lisedeyken…tarih ve edebiyat..güzeldir efendim..


Şair Müştak Bey’e,sevgilisi Kumru Hanım diye,çirkin ve yaşlı olan ablasını nikahlarlar.Evleneceği akşam bu işin farkına varan Müştak Bey,epeyce sıkıntı çeker fakat arkadaşı Hikmet Bey sayesinde sevgilisiyle evlenmeyi başarır.Şair Evlenmesi’nde,Şinasi, ortaoyununun bazı unsurlarından faydalanmış,milli kaynaklara yönelmenin yolunu açmıştır fakat bu yol onun zamanında rağbet görmemiştir.Şinasi,bu tek perdelik perdelik komedide günlük konuşma dilini kullanmış,halk arasında her zaman rastlanan tipleri sahneye çıkarmıştır.Kitapta,görmeden evlenmenin sakıncaları yanında,alafrangalık ve toplumdaki bazı bozukluklar da tenkid edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*