Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri

Kategori: Siyaset Yazar: Prof. Dr. Mahir Kaynak Yayınevi: Truva Yayınları

Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri

  • Yayın Tarihi: 01.03.2006
  • ISBN: 9789756237601
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 213
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bizi ilgilendiren şey yeni dünya düzeninin nasıl olacağı ve ülkemizin bu yeni yapıdaki yeridir. Globalizmin gerçekleşmeyeceği, yeniden bir ittifaklar sistemine dönüleceği söylenebilir. Bugüne kadar uluslararası iktisadi ilişkilerin başarıyla yürütülmesini sağlayan uluslararası para sisteminin artık tıkandığı ve yeni modele geçileceği öngörülebilir. Din ve etnik farklılıklar kullanılarak yaratılan dağılma sürecinin sona ermek üzere olduğu ve belirli odaklar etrafında kümeleşmelerin yeni sürecin en önemli özelliği olacağı ve bu yüzden etnik ve dini temelde ayrışmaları temsil eden grup ve devletlerin etkinliğini kaybedeceği söylenebilir. Türkiye bu dönüşümde örnek teşkil edecektir ve Türkiye'ye ilginin artacağı ve yeni dönemin önemli aktörlerinden biri olacağı gözlenmektedir. Eğer kavga basitse ve ABD ile teröristler çatışıyorsa büyük değişimler beklemeye gerek yoktur. Ama eğer bir çağ değişimi söz konusu ise her yer değişecektir.Türkiye, kültürü ve temsil ettiği değerler açısından anlamlıdır ve insanlık için vazgeçilmesi gereken bir yük değildir. Onu asli niteliğinden uzaklaştırıp bir husumet ya da ayrışma kültürü haline sokmak yanlıştı ve bunun düzeleceği beklenir. Var olmak için var olmanın anlamlı olması gerekir. Türkiye böyle bir role sahip olabilir ve fiziki varlığıyla değil temsil ettiği değer ve düşüncelerle anlam kazanabilir. Bizim olanı değil, iyi olanı yüceltmek gerekir.Yeni dünya düzeni üzerine bu zamana kadar birçok kişi birçok şey söyledi. Maskeli baloyu andıran bu kaos etrafında gerçekleşen olayları ve olayların perde arkasını, Türk halkı için en iyi yorumlayanlardan biri de Mahir Kaynak'tır. Bu kitapta, bu küresel mücadeleye ışık tutan en çarpıcı noktalar Türkiye, ABD ve diğer devletler üzerinden değerlendirilmektedir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri Satın Al
Kitapyurdu Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri Satın Al
D&R Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri Satın Al
Idefix Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri Satın Al
BKM Kitap Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri Satın Al
Hepsiburada Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri Satın Al
Nadir Kitap Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri Satın Al
N11 Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri Satın Al
Amazon Türkiye Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri PDF 8.84 MB İndir
Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri EPUB 9.88 MB İndir
Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri MOBI 7.80 MB İndir
Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri ODF 8.32 MB İndir
Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri DJVU 10.40 MB İndir
Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri RAR 6.76 MB İndir
Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri ZIP 6.24 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Maskeli Balo/Türkiye, ABD ve Diğerleri PDF 8.84 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


bir çok başlıktan bir tanesi maskeli balo Hocanın yazdığı kısa ama derin soluklu yazılardan ve kitaba isim olmuş. önümüzde olanların nasıl düşünülmesi gerektiği ile ilgili bir sürü olasıl ifadesi ve düşünce zinciri bulacaksınız.


avrupa birliğinin yaklaşık 60 yıllık üyelik sürecimizde bizi nasıl ve neden uyuttuğunu merak edenler için bence zihin açıcı bir çalışma olmuş…söylenmeyen ve hasır altı edilen ne varsa yazar dile getirmiş. çok beğendim.


Hoca dünyaya egemen olmak isteyen güçler arasındaki mücadeleyi ve Türkiye’nin bu dengeler arasındaki yerini çok güzel analiz etmiş.


Mahir Kaynak’ın diğer kitaplarının aksine bu kitabındaki dili kendi kendine konuşuyormuşçasına kullanması olmuş. Yazıların yazıldığı tarihlerin 2005 yılına ait olması ise o yazının hangi olaydan dolayı yazıldığını hatırlamayı biraz güçleştiriyor bu yüzden bazı yazıları bugün sıkıcı gelebiliyor ancak o dönemde Mahir Kaynak’ın yaptığı tahminlerin bugün tutup tutmadığını kontrol etmek için okunabilecek bir çalışma. Çok üst düzey bir çalışma olmasa da Mahir Kaynak’ın hayranlarına önerebileceğim bir kitap.


herzaman derim dünyayı bilen adam diye okuyun sizde öğrenin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*