Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kuyruktan Uyruğa

Kategori: Kültür Yazar: Muhsin Kızılkaya Yayınevi: Sel Yayıncılık

Kuyruktan Uyruğa

  • Yayın Tarihi: 15.11.2005
  • ISBN: 9789755702636
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 253
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Yazıyla tanışmadığım yıllarda "Kürt" kelimesi yasaktı. İnsanlar kendilerini veya birini tanıtırken, "Doğulu" derlerdi. Kürtleri aşağılayan nice sıfatların içinde en revaçta olanı "kuyruklu Kürtü"tü.Yazıyla haşır neşir olduğum uzun yıllar ise, "Kürtlere Kürt denmeli mi, denmemeli mi" tartışmalarıyla geçti Yazıyı kendime iş edindiğim yıllara gelince artık Kürtlere "Kürt" demek yasak değildi. Herkes canla başka bir "uyruk" bulmaya çalışıyordu onlara. "Kart-kurt", "alt kimlik", "üst kimlik", "sözde vatandaş" derken Kürtlere "Kürt" demek serbest artık bugün.İşte bu kitaptaki yazıların önemli bir bölümünde, bütün bu sürecin çeşitli veçheleri vardır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kuyruktan Uyruğa PDF 10.50 MB İndir
Kuyruktan Uyruğa EPUB 11.74 MB İndir
Kuyruktan Uyruğa MOBI 9.27 MB İndir
Kuyruktan Uyruğa ODF 9.88 MB İndir
Kuyruktan Uyruğa DJVU 12.35 MB İndir
Kuyruktan Uyruğa RAR 8.03 MB İndir
Kuyruktan Uyruğa ZIP 7.41 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kuyruktan Uyruğa PDF 10.50 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Muhsin Kızılkaya…Kuzey Irak,Kürtler çocuklar ve acı…Gerçek olabilecek ve belki de gerçek olaylardan ortaya çıkan bir kitap Kuyruktan Uyruğa…Nereden nereye…


iddialı bir o kadar da vurucu bir kitap ismi seçen yazar kitap içerisinde genel olarak kürt sorununun günlük yaşam içerisinde yankılarından bahsediyor. yaklaşım ve dili gayet olumlu. öfkeye kapılmadan sakin yazılmış. anlatılmak istenenler tam olarak kaleme alınmış bir eser. okunmasını tavsiye ederim.


Kuzey Iraklı bir babanın oğlu olan yazar Nişiv adını verdikleri bu bölgeye yaptığı gezi anılarının yanı sıra Kürt dünyasına ait bazı olayları da magazinleştirerek aktarıyor. Kitabın en anlamlı tarafı ismi. Keşke şu bölücülük illeti olmasa da Kürt kardeşlerimizi daha bir yürekten benimseyebilsek.


yazarın çocukluğundan başlayarak yaşamı boyunca edindiği tecrübeleri aktaran bu yazılar makale ve deneme tadında ülkenin kanayan yarası kürt sorunundan nasıl etkilendiğini belirttiği yazıla rokunmaya değer memleketinden aldığı ilhamı şairane bir uslüpla aktarıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*