Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kızılbaş Alevi Ocakları

Kategori: İslam Yazar: Ali Yaman Yayınevi: Elips Kitap

Kızılbaş Alevi Ocakları

  • Yayın Tarihi: 21.04.2006
  • ISBN: 9789756132296
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 216
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Yıllar yılı ülkemizde gündemin ilk sıralarını işgal eden konu ve olaylara şöyle bir göz attığımızda, bilgi eksikliği veya yanlış anlaşılmalardan kaynaklanmış olanların oransal çokluğu bir realite olarak karşımıza çıkar. Bilgisizlik veya eksik bilgilenme, çatışma zemini oluşturmakta son derece etkili olmaktadır. Dolayısıyla her alanda bilimsel çalışma ve inceleme-araştırma türünde eserlere ihtiyaç söz konusu. Keza Alevilik te farklılıklarımızı kültürel zenginliğimiz saymak yerine kutuplaşma malzemesi haline getirmek isteyenlerin sıkça başvurdujları ve suistimal ettikleri konuların başında geliyor. Dr. Ali Yaman, bilim adamı kimliğini her türlü özyargı ve kabulün üstünde tutarak hazırladığı bu kitapta, Aleviliğin temel kurumlarından olan Dedelik kurumu ve Ocak sistemi şeklindeki örgütlenişi, bu zengin - kültüre ait temel özelliklerle bağlantılı olarak bizlere aktarmaktadır. Kitabın ilk bölümü Türkçe ikinci bölümü ise İngilizce olarak yazılmıştır. Akıcı bir dille kaleme alınmış bu çalışmanın, okuyuculara son derece ilginç geleceğini umuyoruz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kızılbaş Alevi Ocakları PDF 8.96 MB İndir
Kızılbaş Alevi Ocakları EPUB 10.02 MB İndir
Kızılbaş Alevi Ocakları MOBI 7.91 MB İndir
Kızılbaş Alevi Ocakları ODF 8.44 MB İndir
Kızılbaş Alevi Ocakları DJVU 10.55 MB İndir
Kızılbaş Alevi Ocakları RAR 6.86 MB İndir
Kızılbaş Alevi Ocakları ZIP 6.33 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kızılbaş Alevi Ocakları PDF 8.96 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


genellikle doğu anadolu daki ocaklardan bahseden bir kaynak. İç anadolu ve ege tarafındaki Alevi ocakları konusunda yetersiz olsada alanındaki ender çalışmalardan bir tanesi.


bir katoliğin protestanlığı irdeleyip çamur atması normal ve alışılagelmiş bir görev olarak görülmesi sunnilik içinde bu görev alevileri karalamak manasında aynı paralellde geçerlidir. zihinsel alanda hiçbir bilgi dağarcığı olmayan yukardaki kitapları okumadan elinin hamuruyla bilgisizlik deryasına balıklama atlayan aşağıdaki yorumcu arkadaşamı allahtan akıl vermesini temenni ediyorum…


Öncelikle şunu söylemek istiyorum: Alevilik ne bir dindir ne de bir mezheptir. Aleviler Hz Ali’ nin yolunda olduklarını söylüyorlar. Aleviler mademki Hz. Ali’ nin yolunda gidiyorlar niçin islam dinini vecibelerini yerine getirmiyorlar. Alevilerin camiye gitmemesi, namaz kılmaması, oruç tutmaması, kısacası dini vecibeleri yapmamasının akılcı bir açıklaması yok.Şunu sorayım o halde; Hz Ali peygamber efendimize İman etmemişmi, O nun arkasında namaz kılmamışmı, ramazan ayında oruç tutmamışmı, vs. vs. O zaman nerde Hz Alinin yolunda gitmek…Allah sonumuzu hayreylesin…(Amin)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*