Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları

Kategori: Kültür Yazar: Kazım Mirşan Yayınevi: Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı

Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları

  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 104
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
  • Boyut: 20 x 27 cm
Tanıtım Bülteni
İsveçin Gotland Adasındaki Kylver yazıtı Türklerin Skandinavyada bıraktıkları yazıların en eski örneğini veriyor.Bu yazıt Talas Özeni, Qırğız silsilesi, Açıqtaş mevkiinde bulunmuş yazıtta kullanılan tamgalar ile yazılmış bulunuyor.Yazıtın eskiliğini gösteren kanıtımız ise; Almanyanın kuzey batısındaki Wesel Irmağında yapılan dip taramaları sonucunda elde olunan kemiklerdir.Erken-Türk tamgaları ile yazılan yazılar bulunan bu kemikler üzerinde yapılan karbon testleri M.Ö.4140 ile M.S.380 yıllarını gösteriyor.Yani, Kylver yazıtı Doğu Anadoludaki Çilgiri Yazıtı ve Sırbıstantadaki Vinça-Tataria yazıtları ile hemzamandır.Diğer taraftan, "Skandinavya Yazıtları" isimli bu kitap İngiltere, İzlanda ve Almanyanın kuzey-batısını da içeriyor.Buna göre, kitabımızda söz konusu edilen yazıtlar "Kuzey-Batı Avrupa Yazıtları"dır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları Satın Al
Kitapyurdu Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları Satın Al
D&R Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları Satın Al
Idefix Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları Satın Al
BKM Kitap Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları Satın Al
Hepsiburada Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları Satın Al
Nadir Kitap Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları Satın Al
N11 Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları Satın Al
Amazon Türkiye Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları PDF 4.32 MB İndir
Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları EPUB 4.82 MB İndir
Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları MOBI 3.81 MB İndir
Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları ODF 4.06 MB İndir
Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları DJVU 5.08 MB İndir
Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları RAR 3.30 MB İndir
Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları ZIP 3.05 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları PDF 4.32 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


BU KİTABI BAZI ÇEVRELER AŞIRI MİLLİYETÇİ DUYGULARLA YAZILMIŞ VE TÜRK MİLLETİNDE TUTKAL ETKİSİ YARATMA MAKSADI TAŞIDIĞINI DÜŞÜNEBİLİRLER. HATTA BUNU AÇIKÇA DİLLENDİREN AYDIN, YAZAR VE BİLİMADAMLARI DA MEVCUT. EĞER BÖYLE OLSAYDI, SAYIN MİRŞAN KİTAPLARINI BAZI KİŞİ, KURUM, ÖRGÜT HATTA DEVLETİN RESMİ KURULUŞLARINI DA ARKASINA ALARAK KOLAYCA BASTIRABİLİRDİ. ANCAK ÖYLE OLMADIĞI ÇOK AÇIK.TARİHİN BÜYÜK GÜÇLERİN ETKİSİNDEN KURTULARAK KALIP ÜZERİNDEN DEĞİL, ARAŞTIRMALAR YAPILARAK, BUNLARI AKADEMİK KARİYER KAYGISI TAŞIMADAN, GERÇEĞİN ORTAYA KOYMAK İÇİN ÇABA SARFEDEN KAZIM MİRŞA’ A SAYGI DUYMAMAK MÜMKÜN DEĞİL.TÜRKLER’ İN, ANADOLU’ YA 1071’ DE AYAK BASAN GÖÇEBELER OLDUKLARINI ISRARLA İDDİA EDEN VE İSPAT ETMEYE ÇABA SARFEDEN MASABAŞI TARİHÇİLERİN DE GÖZARDI ETMEMESİ GEREKEN BU KİTAPTA, ATALARIMIZIN MİLLATTAN ÇOK ÖNCEKİ DÖNEMLERDE AVRUPA’ YA ULAŞTIKLARI YAŞADIKLARI O COĞRAFYADA YAŞAYANLARLA DA GEREK KÜLTÜR, GEREK DİL, GEREKSE BİLİMSEL ÜSTÜNLÜKLERİ İLE ETKİLEŞİM İÇİNDE BULUNDUKLARI ORTAYA KONMUŞ. ÖZELLİKLE “SINTAŞLAR” BAŞLIKLI BÖLÜM ÇOK İLGİ ÇEKİCİ VE OKUYUCUYU BU KONUDA DAHA FAZLA ARAŞTIRMAYA YÖNLENDİRİCİ ÖZELLİK TAŞIYOR.


Türk ırkını o kadar çok yerdiler saldırdılar ki üstünlüğümüzü görünce biz bile afallıyoruz. Bu kitap mutlaka okunmalıdır.


kazım mirşan eski türk tarihi hakkında bilinenleri alt üst eden değerli bir yazar.araştırmaların kaynağı tamamen okuduğu yazıtlar.göktürk yazıtlarından bu kitaptaki iskandinavya yazıtlarına kadar hepsini okuyarak türk tarihine ışık tutuyor.Alınması okunması gereken en değerli kitaplardan…


kesinlikle hayal gücü ,çılgınlık yada aşırı milliyetçilik olarak görülmemelidir… Sayın Kazım Mirşan bulgularını avrupadaki profesörlerle tartışmış ve açıklayarak ve bulgularını kabul ettirmiştir…..


eser Türk dünyasına ışık tutuyor. Türkçülüğün temel taşlarından birisini oluşturan Türkçemizin önemi ve evrenselliği gün yüzüne çıkıyor diye düşünüyorum …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*