Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Carlo Ginzburg Yayınevi: Dost Kitabevi

Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt

  • çevirmen: Durdu Kundakçı
  • Yayın Tarihi: 26.07.2006
  • ISBN: 9789752982406
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 160
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Bu kitabın görünürdeki konusu tarih ile retorik arasındaki ilişkilerdir; alttan alta işlenen konu ise kültür ile egemenlik arasındaki güç ilişkileridir. Ginzburg ele aldığı birbirinden farklı dört metin çözümlemesiyle "bütün kültürlerin aynı güce sahip olmadığı" gerçeğini irdeler. Önce Aristoteles'in tarihe ilişkin yargısıyla birlikte, kanıtların retorikteki çekirdeği nasıl oluşturduğu araştırılır. Buradan Konstantin'in Bağışı metninin sahteliğini ortaya çıkaran ve Avrupa terimini kültürel bir alanı belirtmek üzere kullanan ilk yazarlardan biri olan Lorenzo Valla'nın kanıt kavramını değerlendirme biçimine geçilir. Ardından başka bir kültür alanına ait başka bir metin gelir: Mariane adaları yerlilerinden Hurao'nun söylevi. Hurao Cizvit Fransız misyonlarının yöneticisi Le Gobien'in aktardığı kadarıyla İspanyollara karşı yerli halkı kışkırtmak amacındadır; ancak, Ginzburg'un deyişiyle, "söylev metnindeki çatlaklar" kültürel karışımını, dolayısıyla Le Gobien'in kanıtlara müdahalesini ele verir. Metin içindeki bu çatlaklar Flaubert'in bir romanının bir bölümünün çözümlenmesiyle yeniden retorik ile gerçeklik arasındaki gidiş gelişleri eğretilemeli bir çakışmayla resme döken Picasso'yu konu alır. Avignonlu Kadınlar tam da Picasso'nun peşine düştüğü bir bilimin kanıtı olacaktır: "Yaratan bireyi inceleyerek insan hakkında daha çok şey öğrenmeye çalışacak bir bilim". Ginzburg felsefe, edebiyat, antropoloji, resim alanlarında yaptığı derinlikli çözümlemeler yoluyla tarihin sanata, sanatın gerçeğin gücüne, egemenliğin de kültürleri dönüştürme biçimine dayandığını gösteriyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt Satın Al
Kitapyurdu Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt Satın Al
D&R Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt Satın Al
Idefix Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt Satın Al
BKM Kitap Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt Satın Al
Hepsiburada Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt Satın Al
Nadir Kitap Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt Satın Al
N11 Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt Satın Al
Amazon Türkiye Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt PDF 6.64 MB İndir
Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt EPUB 7.42 MB İndir
Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt MOBI 5.86 MB İndir
Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt ODF 6.25 MB İndir
Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt DJVU 7.81 MB İndir
Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt RAR 5.08 MB İndir
Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt ZIP 4.69 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Güç İlişkileri / Tarih, Retorik, Kanıt PDF 6.64 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Carlo Ginzburg, öncelikle tarih ile retorik arasındaki ilişkiyi zemin alarak aslında kültür ile egemenlik arasındaki güç ilişkisini irdelemeyi amaçlıyor. Eserin alt başlıklarını oluşturan tarih, retorik ve kanıt arasındaki ilişkilerde de karanlıkta kalmış olan ‘kanıt’ kavramını dört metin çözümlemesiyle aydınlatmaya çalışır. Ginzburg, ‘Aristoteles ve Tarih, Bir Kez Daha’ ile retoriğin çekirdeğini; ‘Lorenzo Valla ve Konstantin’in Bağışı’ ile kanıt kavramının değerlendirme biçimini; ‘Ötekinin Sesleri’ ve Flaubert’in bir metin çözümlemesi ile retorik ile gerçek arasındaki alışverişi ve son olarak Picasso’nun ‘Avignonlu Kadınlar’ı ile bilimin kanıtını gözler önüne seriyor


Gerçekten okunması gereken bir kitap tarih ile retorik i tam anlamıyla kavradım Benim felsefi düşüncelerime yatan bir kitap.picasso nunda yer alması kitapta, kitaba ayrı bir çekicilik katmış kitapta egemenliğin kültürleri dönüştürme biçimine dayanışı da ilgi çeken tarafların birtanesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*