Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Fatima’nın Sırları

Kategori: Din Yazar: Ali Murat Yel Yayınevi: Nesil Yayınları

Fatima’nın Sırları

  • Yayın Tarihi: 26.07.2006
  • ISBN: 9789752691957
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 192
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
1917’de Portekiz’in pek bilinmeyen bir kasabası olan Fatima’da, üç çocuğa Meryem Ana’nın görüldüğü ve onlara üç sır verdiği söylenir. Çocuklardan ikisi kısa süre sonra ölmüş, kalan tek şahit ise ömrü boyunca kilisenin sıkı gözetiminde hayatını sürdürmüştür. Bu sırlar ve olay etrafındaki tartışmalar, yüzyılımızda kilise, devlet, siyaset ilişkileri bakımdan dünya çapında bir fenomen halini almış, özellikle üçüncü sır hakkında kilisenin yaptığı açıklamalar birçok kesim tarafından inandırıcı bulunmamıştır. Günümüzde olayın hatırasını yaşatmak amacıyla hac turları düzenlenmekte, sırların içeriği konusundaki tartışmalar genişleyerek sürdürülmekte, konu hakkındaki sayısız internet sitesi faliyet göstermektedir. Açıklanan sırlardan birinin papa suikastıyla alakalı olması münasebetiyle hadise M. Ali Ağca vasıtasıyla ülkemizi de ilgilendirmektedir. Alanın uzmanlarından Ali Murat Yel tarafından hazırlanan bu eserde, Fatima olayı; içerdiği sırlar, toplumsal ve dini boyutları, din-devlet ilişkileri çerçevesinde geniş bir bağlamda inceleniyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Fatima’nın Sırları PDF 7.97 MB İndir
Fatima’nın Sırları EPUB 8.91 MB İndir
Fatima’nın Sırları MOBI 7.03 MB İndir
Fatima’nın Sırları ODF 7.50 MB İndir
Fatima’nın Sırları DJVU 9.38 MB İndir
Fatima’nın Sırları RAR 6.09 MB İndir
Fatima’nın Sırları ZIP 5.63 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Fatima’nın Sırları PDF 7.97 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Hristiyanlık dünyasında bir mucize olarak yorumlanan olayın anlatımı…


acikcasi ben cok begenmedim. ozel ilgisi olanlar okusun bence. ben galiba daha cok dini yorumlar ve hristiyan teolojisine uygun acilimlar bekledigim icin hayal kirikligina ugradim. kitabin bana tek kattigi “fatima” kasabasinin isminin ben hristiyanlar tarafindan da kesin olarak peygamberin kizinin isminden geldigini kabul ettiklerini dusunuyordum ama fatima ve su tapinak sovalyesi arasinda gecen ask hikayesi gibi bir efsane de uydurmus hristiyanlar. ya tahrifte ustlerine yok diye dusunuyorum. acikcasi kitabi satir aralari haric hic begenmedim. kullanilan uslup da akademik usluba hic uygun degildi.


Yazar, bu konuda dünyanın tek otoritesi. Bu kitap Vatikan kütüphanesinde de yer alıyor. Bu yapıtı tamamlayabilmek için yıllarca Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde, pek çok kütüphanede dirsek çürütmüş ve pek çok eski yapıtlar üzerinden araştırma yapmıştır. İlgilenenlere tavsiye ederim.


Kitap Katoli kilisesinde Hazreti Meryem’in sahip olduğu konumu turizm ile hac ilişkisini; Fatima’da görülen Meryem görüntülerinin farklılıklarını ve kitapta bahsi geçen üç çocuğa verilen sır üzerinde yapılan spekülasyonlar üzerine yorumlar yapıyor.Kitabın konusu oldukça ilgi çekici, ilgilenenlere tavsiye ederim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*