Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Doria ve Barbaros

Kategori: Tarih Yazar: Jurien De La Graviere Yayınevi: Profil Kitap

Doria ve Barbaros

  • çevirmen: Ayşe Meral
  • Yayın Tarihi: 02.02.2018
  • Orijinal Adi: Doria at Barberousse
  • ISBN: 9789759960278
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 280
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Fransız amiral Jurien de la Gravière’nin bu değerli eseri, Akdeniz’in nasıl bir Osmanlı gölü haline geldiğini gözler önüne seriyor. Yazar özellikle 16. yüzyılda Akdeniz üzerindeki güçler savaşını ele alıp, bu savaştan Osmanlı’nın nasıl galip çıktığını ortaya koyuyor. Bu güç savaşını ele alırken çeşitli tarihî olayları inceleyip, Hıristiyan Avrupa devletleri arasındaki mücadelelerden de bahsediyor.Başta Oruç ve Hızır Reis olmak üzere Akdeniz’de gittikçe güçlenen Osmanlı denizcilerini anlatan yazar, tarihin en önemli deniz savaşlarından biri olan ve Osmanlı donanmasının galibiyetiyle neticelenen Preveze deniz savaşına varan süreci gözler önüne seriyor. Bunu yaparken yazar, bazen haçlı bağnazlığıyla hareket etmekte, Türklere ve Osmanlı’ya karşı önyargı ve iftiralarını da dile getirmektedir. Ama buna rağmen bu kitap, Akdeniz’in Osmanlı hakimiyetine girişini farklı bir gözle ve akıcı bir üslupla okumak isteyenler için ilgi çekici bir eser olma niteliğini taşıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doria ve Barbaros PDF 11.62 MB İndir
Doria ve Barbaros EPUB 12.99 MB İndir
Doria ve Barbaros MOBI 10.25 MB İndir
Doria ve Barbaros ODF 10.94 MB İndir
Doria ve Barbaros DJVU 13.67 MB İndir
Doria ve Barbaros RAR 8.89 MB İndir
Doria ve Barbaros ZIP 8.20 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doria ve Barbaros PDF 11.62 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Haçlıların bakış açısı için okunmaya değer.


Subjektif olarak yazilmis bir tarih kitabi. Sadece Preveze deniz savasini degil bu savasa sebep olan sureci de ele almis. Konuyu isleme tarzinda yenilgiden kaynaklanan ezikligin hazmedilemedigi acikca gozukuyor. Yine de ilginc bir eser cunku karsi tarafin fikirlerini gorebiliyorsunuz.


Kitap tamamen haçlı zihniyetiyle yazılmış olmasına rağmen bazsı bölümlerinde barbarosun hakkını vermeme çabaları sonuçsuz kalmış. Buda aslında bizim bakış açımızın çok daha sağlıklı olduğunu gösteriyor.zira halikarnas balıkçısı andre dorianın hakkını vermekten çekinmemişti turgut reis romanında. yinede o dönemin avrupası hakkında değişik bilgiler edinilesi bir kitap olduğunu düşünüyorum.


Kitap tamamen bağnazca ve cahilce yazılmış.. Karanlık ve karmaşık Avrupa tarihinden anlaşılmaz köhne bilgilerle dopdolu. Oraları atlayıp Barbaros ve Türklerle ilgili kısımları okumak zorunda kalıyorsunuz fakat onun da %90’ı iftira ve saçma sapan şeylerle dolu.. Üstelik bir de Avrupa propagandasına maruz kalıyorsunuz. Bir gr bal için 1 kg keçiboynuzu yemek istemiyorsanız bu kitabı sakın almayın. Verdiğim paraya çok acıdım. Bir kaç not aldıktan sonra kitabı yırtıp çöpe atacağım. Dilim yandığı için bu mesajı yazmak zorunda kaldım. Bunun yerine size muhteşem bir kitap olan Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın Hatıraları kitabını şiddetle öneriyorum. Hayatımda okuduğum en zevk verici bir kaç kitaptan biriydi. Selamlar..


Kitap haçlı seferlerini savunan ve destekleyen bir yazar tarafından yazılmış.Subjektif yazılmış bu kitap romansal anlatımdan ziyade zengn dipnotlar içeren tarihsel bir kaynak.Osmanlının deniz kuvetlerinin gelişimini anlatıyor.Deniz savaşlarındaki uygulanan taktikleri anlatıp,haçlı armadasının yenilgilerini hazmedeyen yazarın yorumlarınıda içeriyor.Osmanlının büyüklüğünü düşman tarafından okumak keyif veriyor.Meraklıları için güzel bir kaynak ve kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*