Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Battal Gazi Destanı

Kategori: Kültür Yayınevi: Hece Yayınları

Battal Gazi Destanı

  • Derleyici: Mehmet Dursun Erdem
  • Yayın Tarihi: 12.09.2006
  • ISBN: 9789758988716
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 384
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Destanların Türk kültürü tarihinde çok önemli bir yeri vardır onlar edebi bir ürün olmakla beraber Türk tarihinin ve Türk Kültür tarihinin kırık dökük aynalarıdır. Anadolu'da teşekkül eden ilk Türk destanı Battal Gazi Destanı'dır. Battal Gazi Destanı, Anadolu'da oluşan destan zincirinin ilk halkasıdır. Bu anlamda kendisinden sonra Anadolu'da kendisinden sonraki bütün destanlara konu, kaynak, tip ve motif gibi birçok bakımdan kaynaklık etmiştir. Bu destanın Türkler tarafından çok sevilmesinin sebebi, Battal Gazi'nin İslamiyet'in yayılması için gösterdiği kahramanlıklar ve bunların mekanının Anadolu olmasından kaynaklanıyor görünmektedir. Milli bir nitelik kazanan Battal Gazi Destanı diğer Anadolu Türk destanları Danişmend Gazi Destanı ve Saltuk Gazi Destanı'na kaynaklık etmiştir...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Battal Gazi Destanı PDF 15.94 MB İndir
Battal Gazi Destanı EPUB 17.81 MB İndir
Battal Gazi Destanı MOBI 14.06 MB İndir
Battal Gazi Destanı ODF 15.00 MB İndir
Battal Gazi Destanı DJVU 18.75 MB İndir
Battal Gazi Destanı RAR 12.19 MB İndir
Battal Gazi Destanı ZIP 11.25 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Battal Gazi Destanı PDF 15.94 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Eser kanımı çoşturdu. Özellikle o kahraman ların yiğitliklerinin yanında maneviyatlarının da vurgulanması işin arkasındaki sebepleri anlamamızı daha da kolay kılıyor.


Öncelikle bu kitabın bizlerle buluşmasını sağlayan değerli hocam Prof. Dr. Necati Demir’e ve Mehmet Dursun Erdem’e teşekkür etmek istiyorum.Sayın Prof. Dr Necati Demir’i Cumhuriyet Üniversitesi’nden hocam olması itibariyle yakından tanıyorum.Şunu söylemek istiyorum ki ben O’nun kadar diline,milletine,kültürüne bağlı insan görmedim.Çok enerjik,pozitif ve sürekli insanları çalışmaya,bir şeyler üretmeye yönelten bir yapısı var.Esere gelecek olursak,Türk tarihimizin kilometre taşlarından birisi olan Seyyid Battal Gazi gibi bir komutanı ve hikayesini okumak heyecan verici.Destan günümüz Türkçesi’ne çok güzel ve anlaşılır bir biçimde çevrilmiş.Şöyle söyleyebilirim İlkokul 5.sınıf öğrencisi bu kitabı kolaylıkla anlayabilir.Ben Sivaslıyım.Eserde mezarları Sivas’ta olan iki değerli insanın adı da geçiyor:Abdulvehhab-ı Gazi ve Ahmed-i Turan Gazi.Bu şahsiyetler hakkında da geniş bilgi edinebildim.Bu yönden bana çok katkısı oldu.Tekrar teşekkürlerimi sunuyor ve hocamın yeni çıkacak olan kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum.Saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*