Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Temel Kimdir

Kategori: Kültür Yazar: Kolektif Yayınevi: Heyamola Yayınları

Temel Kimdir

  • Yayın Tarihi: 09.10.2006
  • ISBN: 9789756121153
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 336
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 17 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
"Temel’e ait olmayan, montaj, çeviri, yakıştırma kokan fıkraların bazen maksadı aşan etki yarattığına ve halkın tepkisini çektiğine birkaç defa şahit olduk. Elinizdeki alçak gönüllü kitapla hem böylesi yanlış anlamaları azaltmak, hem de Temel’in yalnızca bir fıkra kahramanı olmadığını hatırlatmak istiyoruz. Temel, Fadime’nin eşi, babası, kardeşi, olmasının yanı sıra öğrenci, gazeteci, eylemci, öğretmen, iş adamı, imam, fotoğrafçı, mimar, yapı ustası, futbolcu, antrenör, doktor, araştırmacı, edebiyatçı, tulumcu, kemençeci, sendikacı, politikacı, balıkçı, arıcı, yaylacı.." Temel ve Fadime’nin ayrı ayrı, birlikte oynadıkları oyun çeşitlerine özellikle göz atın; anlayana Hopa’dan Sinop’a kadar oynanan yüzlerce oyun..Fıkra kahramanı Temel özelinde, Nasreddin Hoca’nın Karadenizli olabileceğine, (Temel’in akrabası, belki de Oflu hocaların atası) dair ciddi emareler var. Alınganlık yok; Nasreddin Hoca’yı sahiplenmek bir onurdur. Türk halk kültürünün en önemli temsilcisi olan Nasreddin Hoca’nın Karadenizli Rumların fıkralarında Molastradina (Molla Nasreddin’in Rumca telaffuzu) olarak yer alması, onun yalnızca Türk dünyasını değil, zamanında başkalarını da etkileyen bir filozof olduğunun önemli bir göstergesidir. Dolayısıyla, böylesi uluslararası bir kimliğin oluşmasında Temel’in lokomotif bir rol oynayıp oynamadığını araştırmak da öncelikli görevlerimizdendir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Temel Kimdir PDF 13.95 MB İndir
Temel Kimdir EPUB 15.59 MB İndir
Temel Kimdir MOBI 12.30 MB İndir
Temel Kimdir ODF 13.13 MB İndir
Temel Kimdir DJVU 16.41 MB İndir
Temel Kimdir RAR 10.66 MB İndir
Temel Kimdir ZIP 9.84 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Temel Kimdir PDF 13.95 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


‘Temel Kimdir’, sıra dışı bir biyografi denemesi. Günümüzde, yazısıyla, öyküsü, şiiri, makalesi, anısı, karikatürü ya da fotoğrafıyla, kısacası kendine özgü ifade biçimiyle herkes kendi ‘Temel’ini anlatır. ‘Temel’, aslında Ömer Sulukan’ın belirttiği gibi ‘Karadeniz insanının ortak adı’ysa da, Temel Kimdir’in bu ilk cildinde daha çok Karadenizli erkeklerin ağzından anlatılmış. Kitaba katkıda bulunan elli bir yazar ve çizerden sadece dokuzu kadın.


‘Temel Kimdir’, halk mizahının önemli bir karakteri olan Karadenizli Temel üzerine, çok sayıda araştırmacı ve yazarın kaleme almış olduğu tarihi, mizahi, kültürel, folklorik ve antropolojik yazılardan oluşuyor. Kitabın editörü Ömer Asan, Temel’e ait olmayan montaj, çeviri, yakıştırma kokan kimi fıkraların bazen maksadı aştığını ve bu kitabın böylesi yanlış anlamaları azaltmak amacıyla ortaya çıktığını söylüyor. Kitapta yazılara eşlik eden, çok sayıda görsel malzeme de bulunuyor. Kitaptan elde edilecek gelirin, kız öğrencilere eğitim bursu olarak aktarılacağını da belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*