Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Semboller / Ansiklopedi

Kategori: Diğer Yazar: Alparslan Salt Yayınevi: Ruh Ve Madde Yayınları

Semboller / Ansiklopedi

  • Yayın Tarihi: 24.05.2018
  • ISBN: 9786056544057
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 406
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16.5 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Sembolizm evrensel bir dildir ve insanlar için en ortak dildir çünkü semboller farklı dil ve yazı sistemlerini kullanan tüm insanlara aynı dilden hitap ederler. Bu ansiklopedik sözlük, "evrensel yasa, ilke, bilgi ve fikirleri açıklayan işaretler" ya da "evrensel bilgi ve hakikatleri basit ve sade ögelere indirgeyerek ifade eden işaretler" olarak tanımlanan "semboller"i ele almaktadır.Ezoterizme göre, her işaret evrensel değildir, dolayısıyla sembol değildir. Bir işaretin evrensel olması, daha doğrusu sembol olabilmesi; içinde evrensel bir ilkeyi, yasayı ya da hakikati barındırmasını gerektirir ki, bu, ezoterik tradisyonda "evrensel olmayanlar sembol değildir" deyişiyle dile getirilir.Bu yapıtta olabildiğince çok sayıda sembolü yüzeysel bir şekilde ele alma amacı güdülmemiş; dinlerde, çok eski uygarlıklarda, tüm tradisyonlarda kullanılan sembollerden olabildiğince ezoterik içerikli ve "evrensel" olanlarına yer verilmeye çaba gösterilmiş ve semboller ezoterik ve spiritüel kaynakların verdiği bilgiler ışığında açıklanmaya çalışılmıştır.Bu ansiklopedik sözlüğün semboller üzerine yazılmış diğer yapıtlardan en önemli farkı, sembolleri neo-spiritüalist ve ezoterik bilgilerin sentezi ışığında açıklamaya çalışan ilk yapıt olmasıdır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Semboller / Ansiklopedi PDF 16.85 MB İndir
Semboller / Ansiklopedi EPUB 18.83 MB İndir
Semboller / Ansiklopedi MOBI 14.87 MB İndir
Semboller / Ansiklopedi ODF 15.86 MB İndir
Semboller / Ansiklopedi DJVU 19.82 MB İndir
Semboller / Ansiklopedi RAR 12.89 MB İndir
Semboller / Ansiklopedi ZIP 11.89 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Semboller / Ansiklopedi PDF 16.85 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


uzun zamandır almak istediğim bir kitaptı stok yoktu kitap yurdunda eklendiğini görünce hemen aldım.Bu tarz konulara ilgisi olanların kitaplığında olması gereken bir kitap


Kitaplığımda bir semboller sözlüğü olsun diyorsanız işinize yarayabilir. Ancak bu bilgiler artık her yerde var. Hazırlayanlar epeyce uğraşmış, hakkını yemeyelim. Sağ olsunlar. Özellikle bu tür bir araştırma içerisinde iseniz aldığınıza değer. Ama benim gibi okumak ve anlamak niyetinde iseniz kitaplığınızda boş boş durur.


Beklentilerimi çokta karşılamadı. Ama genel olarak bilgi sahibi olmak istiyorsanız kütüphanenizde bulunsun.


günümüz sembollerini algılayabilmek için semboller tarihini de bilmemiz, açıklamaları okumamız bu eserde olduğu gibi faydalı olacaktır.. kesinlikle bu konularla ilgilenenler için tavsiye edilir..


Ansiklopedik ve her evde olması gereken kadim bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*