Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Refet

Kategori: Edebiyat Yazar: Fatma Aliye Hanım Yayınevi: Timaş Yayınları

Refet

  • Yayın Tarihi: 25.01.2007
  • ISBN: 9789756491782
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 200
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 11 x 18 cm
Tanıtım Bülteni
Refet, yetim kalmış, fakirlik, hastalık, ilgisizlik gibi olumsuzluklarla mücadele halinde büyümüş bir kızın onurundan, ahlakından, dürüstlüğünden taviz vermeden çalışarak öğretmen oluşunun ibret dolu ve erdem dersleriyle yüklü yaşamının romanı.Osmanlı imparatorluğu döneminde "kadın sorunu"nu romanlarında tartışan ilk Müslüman kadın romancı Fatma Aliye Hanım, Refet’te de Türk kadınının gücü ve azmiyle her türlü zorluğu aşıp başarılı olacağının bir örneğini sunar.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Refet PDF 8.30 MB İndir
Refet EPUB 9.28 MB İndir
Refet MOBI 7.32 MB İndir
Refet ODF 7.81 MB İndir
Refet DJVU 9.77 MB İndir
Refet RAR 6.35 MB İndir
Refet ZIP 5.86 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Refet PDF 8.30 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


ilk kadın yazarımızdan Fastma Aliye Hanım döneminin sorunlarını bir kadın gözüyle vce kadın kahramanların ağzıyla anlatmış.Dilini edebiyat öğretmeni olduğum için anladım.Neden günümüz Türkçesiyle gençlerimize tanıtılmıyor onu anlamadeım.İlk kadın yazarımız ve Ahmet Cevdet Paşa’nın kızı.


Fatma Aliye Hanım kendi hayatından kesitleri roman tadında anlatmış.Ahmet Cevdet Paşa nın kızı olan yazarın kalemi gerçekten güçlü.Döneminin sorunlarını kendini de içine dahil ederek anlatmış.Ben keyif alarak okudum.


BİR KİTABI OKURKEN BENDE BU KADAR ETKİ YARATABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİM AÇIKÇASI.. DUYGULARIMIN GÖZLERİM ÜZERİNDEKİ ETKİSİNDEN SATIRLARI, PARAGRAFLARI ve HATTA SAYFALARI DAHİ OKURKEN ZORLANDIĞIM BİLE OLDU… REFET’E ÜZÜLMEKTEYKEN, ANNESİNİN BİR ANNE SICAKLIĞI İLE ONU SARMASINDA VE HATTA ZAMANA YAYILAN KİTAPTA BİR KAÇ SEVİNÇ MUTLULUK ARADIM DURDUM. OLMADIMI BU MUTLULUKLAR, OLDU ELBETTE. VE BEN REFET İLE GÜLDÜM REFET İLE MUTLU OLDUM… GERÇEKTEN İNSANLIK ADINA HİSLERİNİ YİTİRMEMİŞ OLANLARIN GÖZLERİNDE BİRKAÇ DAMLA BIRAKAN ETKİLEYİCİ BİR KİTAP… BENCE OKUNMALI… (ESKİ DİLE VAKIF OLMAYANLAR ZORLANABİLİR BİLGİNİZE)


Akrabalarından hiç bir destek görmeyen Refet ve annesi fakirlikle adeta boğuşuyorlar. Bu hayattan tek kurtuluş ise Refet’in diploma alıp öğretmen çıkması. Bu mümkün oluyor belki ama Refet bu mutluluğu dahi hakkıyla yaşayamıyor. Müthiş bir hayat mücadelesi. Kitap günümüz Türkçesine çevrilirken aslına sadık kalınmış ama anlamı bilinmeyen bir çok kelimeye dipnot düşülmemiş. Ahmet Mithat hayranları onun öğrencisi olan Fatma Aliye’nin bu eserini keyifle okuyacaklar.


Realist bir anlatımla insanların sorunlarını ele almış.Bence gerçekçiliği çok başarılı bir denge içinde sağlamış bir kitap…….Sorunları hep tam can alıcı noktasından ele almayı başarmış nadide romanlardan birisi…Bunun yanında sorunları ele alırken okuyucuyu sorunların içinde boğmamayı da başarmış…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*