Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz)

Kategori: Edebiyat Yazar: Paul Auster Yayınevi: Can Yayınları

Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz)

  • çevirmen: Taciser Ulaş Belge
  • Yayın Tarihi: 05.02.2007
  • Orijinal Adi: Travels in the Scriptorium
  • ISBN: 9789750707117
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 144
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bir yatak, bir yazı masası ve bir iskemleden başka bir şey bulunmayan, tek kapılı, tek pencereli bir oda. Yaşlı bir adam, bu odada belleğini yitirmiş olarak uyanır. Kim olduğunu, buraya nasıl geldiğini anımsamaz. Odaya gelen belli belirsiz kişiler, Bay Boş’a anımsayamadığı suçlar yöneltirler, kimliği ve geçmişine ilişkin örtük sözler ederler. Tavana gizlenmiş bir kamera durmadan fotoğrafını çeker, bir mikrofon odadaki her sesi kaydeder. Biri izlemektedir sanki. Günümüz Amerikan edebiyatının en yaratıcı yazarı Paul Auster’ın yeni romanı Yazı Odasında Yolculuklar, gizemli metinleri, bilmece kimlikleri, kahramanının gizli geçmişi ve belirsiz işkencecisiyle belki de yazarın en tuhaf romanı. Ama Bay Boş’un dünyasının bizim dünyamızdan çok da farklı olmadığını düşünürsek, belki de o kadar tuhaf değil. Bay Boş’un kurmaca yaşamı, Kafka, Beckett ve Borges’in yarattıkları dünyadaki yerini alırken, günümüz gerçekliğini tüm ürkünçlüğüyle sezdiriyor okura.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) Satın Al
Kitapyurdu Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) Satın Al
D&R Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) Satın Al
Idefix Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) Satın Al
BKM Kitap Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) Satın Al
Hepsiburada Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) Satın Al
Nadir Kitap Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) Satın Al
N11 Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) Satın Al
Amazon Türkiye Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) PDF 5.98 MB İndir
Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) EPUB 6.68 MB İndir
Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) MOBI 5.27 MB İndir
Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) ODF 5.63 MB İndir
Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) DJVU 7.03 MB İndir
Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) RAR 4.57 MB İndir
Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) ZIP 4.22 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yazı Odasında Yolculuklar (Ciltsiz) PDF 5.98 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Paul Auster hikâye anlatmanın, daha da önemlisi hikâye güzellemesinin ekmeğini yiye yiye bitiremiyor. Senaryolarının başarılı olduğunu düşünüyorum, yarattığı dünyalar oldukça güzel ama romanlarında bir parça tekrara düştüğü izleniminden kurtulamıyorum. Keyifle okumaya engel mi bu, değil ama egemenlik sınırlarının dışına çıkmaya çalışmak da gerek…li değil aslında, adam bildiği şeyi yapıyor, iyi de yapıyor. Okura da okumak düşüyor. Beğenmeyen okumasın, değil mi? Değil, yine de okuması lazım, Auster büyük bir yazar çünkü. Üçlemeden, diğer metinlerinden birçok karakter alıp resmi geçit yaptırabilir, tanıdıklarla karşılaştırabilir, Bay Boş’u kendisinin kopyası olarak yaratmış, ilerlemiş yaşına rağmen malafatının hala çalışıyor olduğunu göstermiş olabilir. Olasılıkları kullanır Auster ve hikâye neyse sürdürür, bitirmez. Yavanlıktan kurtulmak için yeterli olup olmadığı tartışılabilir, tartışılsın.
Ne oluyor, Bay Boş uyanıyor. Odada bir yazı masası, yatak ve iskemle var, lamba gibi ıvır zıvırlar detay. Tepede parmaklıklı bir pencere, ışık yeterli. Lambanın üzerinde “Lamba” yazıyor, Duvarın üzerinde “Duvar”. Askeriye mantığı. Odaya gelip gidenler var, Bay Boş’un bir yerlerden çıkarmaya çalışıp çıkaramadığı insanlar. Auster’ın ödünç aldıkları. Fotoğrafları masada mevcut, hepsinin 30 küsur yıl önceki halleri var ki geldikleri metinlerdeki hallerinin fotoğraflarıdır. Neyse, adamımızın sağlık durumu pek iyi değildir, tedavi gördüğü izlenimi yaratılır. İyileşmeye çalışırken Anna falan gelir, Annalı bölümlerde bazı cinsel anlara yer verilir, Auster’ın henüz ölmediğini anlatma şekli olduğunu düşünüyorum. Sonrasında masadaki metni okumaya başlar Bay Boş, hikâyeye kaptırır kendini. “Kelimelerden başka bir şey değil, der kendi kendine, kelimeler insanları korkudan neredeyse öldürecek güce ne zaman sahip oldu?” (s. 16) Sadece korku da değil, yaşamın imitasyonudur söz konusu olan. Metinde üçüncü dünya ülkelerinde çıngar çıkaran bir süper gücün adamlarının maceraları vardır ama bu maceralar da kendi içlerinde çeşitlenir, yer yer alternatifleri sunulur, metnin dışına çıktıkça Bay Boş’un çevresiyle tecrübesinin metinle alakalı noktaları göz kırpar. Ardışık anlatılar birbirleriyle iç içe geçer, bir hikâyenin kaldığı yerden başka bir hikâye devam eder. Bu durumda kişilerin, olayların tamamen anonimleştiği bir dünyaya ulaşırız. Olasılıklar dedim, hepsi devreye girer, birbiriyle bağlantısız gibi görülen uçlar birleşerek akışı sürdürür.
Son: Uykuların Doğusu. “Bir hikaye sonsuzmuş gibi göründüğünde, kendine ulaşmış demektir çünkü. Bu da, az şey değildir hikaye açısından. Bilirsin, ne kadar çırpınırsa çırpınsın, kendine ulaşamayan bir hikaye başka noktalara da ulaşamaz.”
Tekinsiz oda hoşuma gitti, onu söyleyip bitireyim. Bay Boş kendini kilit altına alınmış gibi hisseder ama kapının kilitli olup olmadığından hiçbir zaman emin olamaz, buna rağmen kapıyı açmayı denemez de. Onun yerine parmaklıkları yoklar, yapılamayanı yapmaya çalışır ki hikâye buna izin vermez. Zira Bay Boş, doldurulmayı bekleyen bir hikâyedir, hikâyenin ta kendisidir ve dolana kadar odadan çıkmasına izin yoktur ki dolduğu zaman boşluğundan kurtulması mümkün değildir. Kanıt, üstteki alıntı. Auster’ın sondaki açıklaması olmasaymış daha iyi olurmuş tabii, Toptaş çok daha iyi bir şekilde anlatmış mevzuyu.
Güzel, okunsun.


Evet her şey , herkes bir kurgu ürünüyse. Şaşıracaksınız.


Okuduğum ilk Auster kitabı ve beklentimi karşıladı .


Yine çok güzel bir Paul Auster kitabı… Her okuduğunuzda farklı hisler yaşatan. Mutlaka okumalısınız.


Paul Auster’in müstehcenlikten sıyrılamadığı fakat yine de okunmaya değer bir kitabı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*