Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım)

Kategori: Başvuru Kitapları Yazar: Katip Çelebi Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım)

  • Yayın Tarihi: 28.03.2017
  • ISBN: 9789753332149
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 2160
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Tanıtım Bülteni
Kâtip Çelebi 1609’da İstanbul’da doğmuş ve 1656’da orada vefat etmiştir. Asıl adı Abdullah’tır, Hacı Halife olarak da anılır. İyi bir eğitim gördü ve babası gibi devlet memuru oldu. Ordu ile birlikte çeşitli seferlere katıldı, bu arada hacca gitti. Gezdiği yerlerde karşılaştığı olaylar bilgi ve tecrübesini artırdı, bir akrabasından kalan yüklü bir mirası kitap satın almak için harcadı. Hayatının son yıllarını öğrenmeye, öğretmeye ve yazmaya adadı. Araştırıcıydı ve döneminde az rastlanır derecede dışa açık bir kişi idi. Bir çok bilim dalında öğrenci yetiştirecek düzeyde bilgi sahibiydi. Tarih konusundaki Cihânnümâ, deniz seferleri konusundaki Tuhfetü’l-Kibâr, güncel tartışma konuları hakkındaki Mîzânü’l-Hakk başta olmak üzere yirmiden fazla eser yazmıştır.Küşfü’z-Zunûn Kâtip Çelebi’nin en önemli eseridir. Bu eser bir bibliyografyadır. Baş tarafına bilim felsefesi hakkındaki bir başlangıç kısmı ilave edilmiştir. Kâtip Çelebi bu eserde 9.000’den fazla yazar ve 15.000 civarındaki bilim dalı hakkında bilgi vermiştir.Keşfü’z-Zunûn 1835-1858 yılları arasında Gustav Flugel tarafından latinceye çevrilerek Leipzig’de basılmıştır. Petis de la Croix tarafından fransızcaya çevrildiği söylenmişse de de bu güne kadar bu çeviri ele geçmemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Prof. Dr. Şerefeddin Yaltkaya ve Rifat Bilge tarafından eserin yayına hazırlanan arapça metnini ilk olarak 1941-1943 yıllarında, ikinci olarak 1971-1972 yıllarında İstanbul’da yayımlamıştır
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) Satın Al
Kitapyurdu Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) Satın Al
D&R Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) Satın Al
Idefix Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) Satın Al
BKM Kitap Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) Satın Al
Hepsiburada Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) Satın Al
Nadir Kitap Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) Satın Al
N11 Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) Satın Al
Amazon Türkiye Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) PDF 89.65 MB İndir
Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) EPUB 100.20 MB İndir
Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) MOBI 79.10 MB İndir
Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) ODF 84.38 MB İndir
Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) DJVU 105.47 MB İndir
Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) RAR 68.55 MB İndir
Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) ZIP 63.28 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Keşfu’z- Zunün (5 Cilt Takım) PDF 89.65 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Her ne kadar satır satır okunacak bir kitap olmasa da, araştırmacılar için bulunmaz bir hazine niteliğindedir.


Mükemmel bir kaynak eser. Baştan sona satır satır kitap isimleri, bu kitapların müellifleri ve hangi konuda yazılmış olduklarıyla ilgili bilgiler veren muazzam bir eser. Kitaplar harf sıralamasına göre düzenlendiği için aradığınız eseri bulmanız çok zor olmuyor. Göz gezdirdikçe tarihte ne kadar fazla kitap yazıldığını görüp şaşırabilirsiniz. Ama günümüzde o eserlerin yüzde kaçına ulaşabiliriz o da ayrı bir konu. Büyük bir çoğunluğunun yazmasının bile mevcut olmadığını tahmin ediyorum.


Bu yıl birkaç bilim aşığı profesörün olağan üstü çalışmalarıyla nişhayet katip çelebi için programlar düzenlendi, konferanslar verildi. Tabii burada ki en önemli gaye Katip Çelebi’nin bilinen fakat ekser tarafından tanınmayan eserlerinin gün ışığına çıkartılmasıydı. İşte bu işin ilk semeresi verildi ve meşhur Keşfu’z Zünun okuyucuya sunuldu. her şeyden önce şunun farkına varmalıyız. O kadar zengin bir kültüre sahibiz ki… Bu eser için emeği geçenlere müteşekkiriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*