Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tarihteki Ünlü Yapıtlar

Kategori: Tarih Yayınevi: Karma Kitaplar

Tarihteki Ünlü Yapıtlar

  • Derleyici: Mine Kalca
  • Yayın Tarihi: 01.04.2008
  • ISBN: 9786050062205
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bu kitap, her zaman ismini duyduğunuz ya da ilginizi çekecek tarihi yapıtlar hakkında keyif alacağınız bilgiler sunuyor.
Mimar Sinan'ın ''ustalık eserim'' dediği ve ziyaretçilerinin gözlerini kamaştıran Selimiye Camii, dünyanın yedi harikasından biri olan Efes’teki Artemis Tapınağı, Müslüman dünyasının kutsal mekanı Kabe, İstanbul’daki ilk Osmanlı Sarayı olan Topkapı Sarayı, Fransa'nın başkenti Paris’in sembolü ve dünyanın en çok ziyaret edilen yeri olan Eyfel Kulesi, şu an dünya üzerinde insan eliyle yapılmış en büyük eser kabul edilen Çin Seddi, İtalya’daki ünlü Pisa Kulesi, Amerika’nın Özgürlük Heykeli ve daha birçok ünlü yapıtın tarihçeleri ve yapılma aşamalarına ait bilgilerden siz de çok etkileneceksiniz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tarihteki Ünlü Yapıtlar PDF 8.63 MB İndir
Tarihteki Ünlü Yapıtlar EPUB 9.65 MB İndir
Tarihteki Ünlü Yapıtlar MOBI 7.62 MB İndir
Tarihteki Ünlü Yapıtlar ODF 8.13 MB İndir
Tarihteki Ünlü Yapıtlar DJVU 10.16 MB İndir
Tarihteki Ünlü Yapıtlar RAR 6.60 MB İndir
Tarihteki Ünlü Yapıtlar ZIP 6.09 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tarihteki Ünlü Yapıtlar PDF 8.63 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bildiğimiz bilmediğimiz, şuan yerinde duran durmayan bir çok meşhur tarihi eserler hakkında bilgiler veriyor. Meraklılarına tavsiye edebileceğim bir kitap.


popüler bir çok eserin öyküsü ve dünyanın yedi harikası… güzel bir araştırma yapılmış. kitap oldukça öğretici


Dünyadaki önemli yapıtlar kısa kısa anlatılmış ama bu bile oldukça yeterli,bunun dışında kendi ülkemize ait eserleri daha yakından tanımak için okunması gereken bir kitap.Bu gibi yapıtların sadece görünüşlerini bilip de hikayelerini bilmeyenler için bir başlangıç olabilir.Güzel bir çalışma.


türkiye ve dünyadaki önemli mimari eserleri kısa akılda kalıcı bilgilerle anlatan başarılı bir eser.ayasofya gibi bildiğimizi sandığımız eserlerden tutun da pisa kulasinin eğriliğine dek bu baş yapıtların ilgi çekici yanlarını neden ve nasıl yapıldıklarını ortaya koyan bir çalışma.


Kitapta profesyonel bir tarihçi üslubu olmasa da ünlü yapılar hakkında genel bir bilgi sahibi olmak için yeterince bilgi içerdiğini düşünüyorum ancak Türkiye dışındaki ünlü yapıtlar üzerinde daha fazla durulup, daha fazla yapıdan bahsedilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Kitabın bir diğer eksik yönü ise anlatılan yapılar hakkında fotoğraflar da yer alsaydı kitap çok daha iyi olabilirdi ama yine de okurunun genel kültürünü artırabilecek, dikkat çekici bilgiler içeren bir çalışma…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*