Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Semenderlerle Savaş

Kategori: Edebiyat Yazar: Karel Çapek Yayınevi: Everest Yayınları

Semenderlerle Savaş

Tanıtım Bülteni
Çek edebiyatının dünya edebiyatına kattığı en önemli isimlerden biri olan Karel Çapek’in Semenderlerle Savaş adlı yapıtı ilk kez Türkçede!Everest Yayınları tarafından yayımlanan Semenderlerle Savaş kitabevi raflarındaki yerini aldı.Bilim kurgu edebiyatının öncülerinden sayılan, dünya dillerine robot sözcüğünü ekleyen Karel Çapek’in başyapıtı sayılan Semenderlerle Savaş, yazıldığı 1936 yılından bu yana sözünü hiç eskitmemiş bir roman. Yükselen Nazizm’in ayak seslerinin gölgesinde yazılmış olan Semenderlerle Savaş, insan ırkının kendi yarattığı “öteki” ile olan kavgasını, şiddeti ele alırken, açgözlülük, para hırsı, ticaret kaygısı nedeniyle “akılcılık”tan akıldışına nasıl kolayca savrulabildiğini gösteriyor.İnci toplanmasına yardımcı olsunlar diye işe koşulan semenderlerin, dev bir güç oluşunu anlatan bu kitap, insanın kendi icadı karşısında düştüğü akıl tutulmasının kapkara bir mizahla dile getirilişi. Bir dehanın elinden çıkmış gerçek bir başyapıt okumak isteyenler için: Semenderlerle Savaş
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Semenderlerle Savaş PDF 6.23 MB İndir
Semenderlerle Savaş EPUB 6.96 MB İndir
Semenderlerle Savaş MOBI 5.49 MB İndir
Semenderlerle Savaş ODF 5.86 MB İndir
Semenderlerle Savaş DJVU 7.32 MB İndir
Semenderlerle Savaş RAR 4.76 MB İndir
Semenderlerle Savaş ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Semenderlerle Savaş PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Çok ilginç bir kitap ve hikaye, hafızamda hep yer edecek bir konu semenderler


karel capek tarafından yazılmış olan süperötesi kara mizah romanı. muhtemelen 20. yüzyılın en değeri bilinmemiş kitabıdır.Okuyun ve okutun efendim…


Seveceğimden şüphem yok bu kitabı fakat günlerdir temin edilemedi, en son stok dışı denmesinden korkuyorum. Gel de bir an önce okuyayım seni güzel kitap.


Çok uzun bir çizgi film gibi geldi bana. Sonu bir çeşit ‘vasatın iktidarı’ ile biten ve hatalarını sürekli tekrarlayan bir insanlık tarihi karikatürü çiziliyor sanki her anlamıyla. Ancal ikinci kitaptaki akademik-bilimsel kurgu, kitabın iç işleyişi açısından bir yere oturuyor olsa da bir süre sonra dipnotları okuması güç ve sıkıcı bir hal alıyor. Okurken bir yandan Edgar Allen Poe metinleri geldi aklıma; tabii ondaki bilime olan inancın tam tersine bir inançsızlık ve sinizmle. Bu anlamda en azından döneminin ruh halini iyi yansıtan bir roman diyebiliriz.


Herkesin okumasi gereken, gelecegi gormus dedirten bir kitap. 2. Dunya savasi oncesinde bu kadar dogru ongoruleri bir hikaye gibi yazabilmek inanilmaz.Tavsiye ederim mutlaka okunmali.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*