Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dünya Basınında Atatürk (Ciltli)

Kategori: Siyaset Yazar: Nuri M. Çolakoğlu Yayınevi: Doğan Kitap

Dünya Basınında Atatürk (Ciltli)

Tanıtım Bülteni
10 Kasım 1938 sadece Türkiye için değil, dünya tarihi için de önemli bir gündü. Genç Cumhuriyet kurucusu ve lideri Atatürk’ü kaybetmenin acısı içindeydi; dünya ise yüzyılın en önemli devlet adamı ve komutanlarından birinin ölümünü üzüntüyle karşılıyordu. Bir zamanlar onunla savaşmış olsalar bile bu önemli liderin anısına duydukları saygıyı Türk milletinin tuttuğu yasa katılarak gösteren yabancı ülke liderleri gibi, dış basın da Atatürk’e hak ettiği değeri verdi; ölümünün ardından sayısız yazı ve haber yayımlandı. Atatürk’ün ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin, onun yaşadığı dönemde, dünyada nasıl algılandığını gösteren birbirinden ilginç metinler… Kasım 1938’de yayımlanan bu metinleri bir araya getirme fikri genç bir dış habercinin aklına geldi. Nuri M. Çolakoğlu 1987’de Londra’da hem Milliyet’in Büro Şefi, hem de BBC’nin Türkçe Yayınları Bölümü’nde programcı olarak çalıştığı günlerde bir yazı dizisi hazırlamaya karar verdi. O yazı dizisi daha sonra kütüphanelerde geçirilen günlerin ardından bir kitap dosyasına dönüştü. Çünkü ortaya Güney Amerika’dan Kanada’ya, Avustralya’dan Mısır’a uzanan çok zengin bir liste çıkmıştı. Uzun yıllar sonra yayımlanabilen bu kitap, bize büyük Atatürk’ü çağdaşlarının nasıl değerlendirdiğini, ona başka ulusların nasıl veda ettiklerini anlatan, benzersiz bir çalışma.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) Satın Al
Kitapyurdu Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) Satın Al
D&R Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) Satın Al
Idefix Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) Satın Al
BKM Kitap Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) Satın Al
Hepsiburada Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) Satın Al
Nadir Kitap Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) Satın Al
N11 Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) Satın Al
Amazon Türkiye Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir
Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) EPUB 6.96 MB İndir
Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) MOBI 5.49 MB İndir
Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) ODF 5.86 MB İndir
Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) DJVU 7.32 MB İndir
Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) RAR 4.76 MB İndir
Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dünya Basınında Atatürk (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


güzel bir kitap ancak kitap sadece Atatürk ‘ü kaybettiğimiz dönemdeki dünya basınını ele almış keşke o günden bu güne bütün dünya basınını kapsayabilseydi genede bize diğer ülkelerin Atatürk ‘e nasıl bir gözle baktıklarını açıkça sergiliyor kimlerin ne gibi sıfatlar kullandığını gayet güzel görüyoruz.


Hep bir Türk olarak Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in bir bireyi olarak gördük onu. Bu sefer o eşsiz kahramana yabancıların gözüyle bakmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise tavsiye ederim.


20. yüzyılın en önemli liderlerinden birisi olan Atatürk hakkında yerli birçok kitap vs yazılmasının yanında dünya basınında da çeşitli makale kitap vs yazılmıştır. İşte bu kitap ile onun hakkında düşünülenleri arkasından yazılanları hemde Türkçe olarak okuyabileceksiniz. Tavsiye ederim.


güzel bir kitap. Atatürk ile ilgili yazılmış kitaplardan farklı bir içeriğe sahip


Tüm dünya Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün kahramanlıkranıa şahit olmuştur. Dünya basınında ATATÜRK ü anlatan muhteşem bir kitap. Kesinlikle öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*