Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İslam Kadınları

Kategori: Tarih Yazar: Fatma Aliye Hanım Yayınevi: Inkılab Yayınları

İslam Kadınları

Tanıtım Bülteni
İlk Türk kadın romancı olarak tanınan Fatıma Aliye Hanımın romanları dışında eserleri vardır. Kadınlarla ilgili meseleler, tarih incelemeleri ve felsefe üzerine yazdıkları kitap olarak yayınlanmıştır.Bunlardan, Tercüman-ı Hakikat gazetesinde tefrika edilen (1891) Nisvan'ı İslam, yazarın Türk ailesi ve özellikle harem hayatı hakkında bilgi edinmek isteyen Avrupalı bazı kadınlarla yaptığı, çok evlilik, cariyelik, örtünme, moda ve musiki konuları üzerindeki konuşmalarından doğmuştur. Kitapta bu hayatın Osmanlı Kimliğinin bir parçası olduğu ifade edilmektedir. Bu eser, MaarifNezareti'nin izniyle 1892 tarihinde ilk defa kitap olarak basılmıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslam Kadınları PDF 6.23 MB İndir
İslam Kadınları EPUB 6.96 MB İndir
İslam Kadınları MOBI 5.49 MB İndir
İslam Kadınları ODF 5.86 MB İndir
İslam Kadınları DJVU 7.32 MB İndir
İslam Kadınları RAR 4.76 MB İndir
İslam Kadınları ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslam Kadınları PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Fatma Aliye hanim yaşadığı toplumun kültürünü çok güzel anlatmış.O dönemde bu kadar kültürlü bir Şahsiyetin yetişmesi kadın olarak grur verici.Fatma Aliye hanim yaşadığı dönemde kadının sosyo-külturel hayatta yer alabilmesi için çok ciddi çalışmalar yapmış bir kişi olarak adından çokça söz ettirmistir.


osmanlı kadınının zerafetini kültürünü kendisine yöneltilen sorulara nasıl dolu dolu cevap verdiğini müşahede edeceğiniz, size değer katacak ve bazı konularda da bilgi sahibi olmanızı sağlayacak bir kitap. Aynı Zamanda Fatıma Aliye hanıma da hayran bırakıyor


günümüz kadınlarının ısrarla okumalarını istediğim bir kitap. ibret dolu hayat hikayeleri…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*