Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Koca Sinan

Kategori: Sinema-Tiyatro Yazar: Halit Refiğ Yayınevi: Dergah Yayınları

Koca Sinan

Tanıtım Bülteni
Koca Sinan, Halit Refiğ'in 1978 yılında kaleme aldığı, ancak teknik ve bürokratik imkânsızlıklar nedeniyle gerçekleşmemiş bir filim tasarımı.Dergâh Yayınları tarafından kitaplaştırılan çalışmada kendini devletine ve dinine adamış, iş ahlâkını düstur edinmiş Mimarbaşı Sinan Ağa; on altıncı yüzyılın toplumsal, siyasal ve ekonomik yapısı içinde karşımıza çıkıyor. Koca Sinan ile birlikte bir İmparatorluğun yapısı, işleyişi, anlayış farklarını da izleyeceksiniz. Göz alıcı ayrıntıları ve titizliğiyle sürükleyici bir metin…
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Koca Sinan PDF 6.23 MB İndir
Koca Sinan EPUB 6.96 MB İndir
Koca Sinan MOBI 5.49 MB İndir
Koca Sinan ODF 5.86 MB İndir
Koca Sinan DJVU 7.32 MB İndir
Koca Sinan RAR 4.76 MB İndir
Koca Sinan ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Koca Sinan PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Okuduğum ilk senaryo idi. Bir romanda ya da hikâyede uzun uzadıya yapılabilecek tasvirler yok. Siz planlıyorsunuz her şeyi. Kim oynar bu rolü, hâli, tavrı nasıl olur, siz karar veriyorsunuz.


Mimar Sinan’ı yaşadığı dönem ve eserleriyle anlatan hoş ve sürükleyici bir eser. Aslında bir senaryo olan eseri okuduğunuzda merhum Halit Refiğ’in bu senaryoyu filmleştirememiş olmasına üzülüyorsunuz ki hem de o biçim. “Koca Sinan” sadece Sinan’ı ve dönemini, eserlerini değil, aynı zamanda Sinan’ın yaşadığı bir asırlık döneme de siyasi ve sosyal açılardan da ışık tutuyor. Sinan’ın büyüklüğünün sadece eserlerinden değil, yetiştirdiği ve çalıştırdığı insanların hakkına gösterdiği titizlikten de kaynaklandığını merhum Refiğ, eserinde çarpıcı şekilde belirtmiş. Çekebilseydi acaba nasıl bir Sinan filmi izleyecektik, bilemeyiz; ama merhum Halit Refiğ’in en azından böyle bir senaryo yazması bizim açımızdan bir kazanç. Dönemi merak edenler ve mimarlar muhakkak okumalı. Eskiler ne güzel söylemişler: “İnsan ölür, eseri kalır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*