Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Avşarlar ve Dadaloğlu

Kategori: Edebiyat Yazar: Ahmet Z. Özdemir Yayınevi: ürün Yayınları/ankara

Avşarlar ve Dadaloğlu

Tanıtım Bülteni
Avşarlar ve Dadaloğlu, on yıllarca sürmüş araştırma, inceleme ve yüzlerce kaynak kişiyle yüzyüze görüşme yöntemiyle yapılmış alan çalışmasıyla kaynak eser niteliğinde, çok özgün bir halk edebiyatı çalışmasıdır.Avşarlar ve Dadaloğlu, tarihsel bir kişiliği ve onun şiirini yaratan toplıumsal ve siyasal ortam incelenmeden, kültürel iklim bilinmeden, o tarihsel kimliğin şiirin doğru kavranamayacağını göstermesi bakımından da üzerinde önemle durulması gereken bir yapıttır.Avşarlar ve Dadaloğlu, kendi halkına yabancılaşmış yönetici kadroların, nasıl acımasızlaşabildiğinin, hoyratlaşabildiğinin ve emperyalizmin yönlendirmelerine nasıl açık hale gelebildiğinin de tipik örneklerinden birine, bir tarihsel gerçekliğe parmak basmaktadır.Dadaloğlu'nun haykıran, ama asla sızlamayan, boyun eğmez şiirlerinin temelinde sürülmenin, kırılmanın, yurtsuzlaşmanın yaratığı acınının haklılığı yatmaktadır.Bu yanıyla da, Avşarlar ve Dadaloğlu aynı zamanda yakın tarihimizin pek fazla bilinmeyen dramatik bir kesitine ışık tutması açısında da özel bir ilgiyi haketmektedir.Remzi Oğuz Yılmaz
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Avşarlar ve Dadaloğlu PDF 6.23 MB İndir
Avşarlar ve Dadaloğlu EPUB 6.96 MB İndir
Avşarlar ve Dadaloğlu MOBI 5.49 MB İndir
Avşarlar ve Dadaloğlu ODF 5.86 MB İndir
Avşarlar ve Dadaloğlu DJVU 7.32 MB İndir
Avşarlar ve Dadaloğlu RAR 4.76 MB İndir
Avşarlar ve Dadaloğlu ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Avşarlar ve Dadaloğlu PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


avşarları merak ettiğim için okuduğum bir kitap ve severek okudum


Ahmet Z. ÖZDEMİR kitabında yayımladığı şiirlerin çoğunu yörede yaşayan insanlardan derlemiş. Şiirlerin baş tarafında hikâyelerinin de anlatılması iyi olmuş, böylece şiirlerin neden söylendiği, olayların nerelerde geçtiğini öğrenmiş oluyoruz. Ayrıca Avşarların tarihi hakkında verdiği bilgilerde yararlı olmuş. Yazar kitabının son kısmına Kayseri ve ilçelerindeki Avşarların hangi köylere yerleştirildiğini, bu Avşarların hangi obalardan olduğunu da yazmış.


Saman kağıda basılmış,Akıcı,anlaşılır bir kitap.Şiirlerin çoğu bizzat yöreden derlenmiş ve şiirlere konu olan olaylar kısaca anlatılmış.Dadaloğlu’nu ve Avşarları yakından tanımak için objektif bir kitap,yalnız çok fazla tekrar var.Tavsiye ederim.Avşarlara,Türkmenlere,Türklere selam olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*


Bu kapanacak 0 saniye