Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bursa Mektupları

Kategori: Tarih Yazar: Abbott Scheider Yayınevi: Dergah Yayınları

Bursa Mektupları

Tanıtım Bülteni
“İyiliklerin en büyük düşmanı, tabii ki misyonerlerin davasından nefret eder. Binlerce yıldır sınırsız şekilde hüküm sürdüğü bu geniş toprakların en ufak bir parçasını bile feda etmek istemez. Ve onu elinde tutmak için mücadele eder. Misyonerlik teşebbüsleri sert ve yaygın olmakla eleştirilir. Bursa İstasyonu da bu çatışmalardan nasibini büyük oranda almıştır. Rumlar yıllar boyunca aleni bir şekilde bize karşı çıktılar ve en sonunda onlardan vazgeçildi. Artık tüm çabalarımızı, bize daha çok umut vaat eden Ermenilere yöneltmiş durumdayız.” Bir sanatçı veya bir müminden ziyade bir materyalistin kaleminden çıkmış gibi görünmesine rağmen, Mektuplar kıymetli bir metin. Batının misyonerlik faaliyetlerini ve söz konusunu ‘gözün’ bakışını ortaya koymakla birlikte 19. yüzyıl Bursası’na doğru ‘nicel’ bir yolculuğa davet ediyor. Mesele ise bu Osmanlı kentinde kimin mümin, kimin kâfir olduğu.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bursa Mektupları PDF 6.23 MB İndir
Bursa Mektupları EPUB 6.96 MB İndir
Bursa Mektupları MOBI 5.49 MB İndir
Bursa Mektupları ODF 5.86 MB İndir
Bursa Mektupları DJVU 7.32 MB İndir
Bursa Mektupları RAR 4.76 MB İndir
Bursa Mektupları ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bursa Mektupları PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Bir misyonerin gözünden 19.yy Bursa’sına bir bakış…Sosyoloji,din,tarih alanlarında yaşadığım şehirle ilgili önemli detayları görmekle müstefit oltum.


anılar seyahatler o şehrin için çok önemlidir her ne kadar yazan kişi duygularını katsa bile bunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz neyi doğru neyi bağnazlıkla söylediğini


1840 -1850’li yıllar. Bursa’da yaşayan gayrimüslümlerin (Ermeni, Yahudi ve Frenkler (her kimse)) inançlarının aydınlanması adına yapılam misyonerlik faaliyetlerini anlatan mektuplardan oluşuyor. Yer yer Müslümanlığa (islamiyete) de yapılan göndermeler var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*


Bu kapanacak 0 saniye