Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sözlerin Soyağacı (Ciltli)

Kategori: Başvuru Kitapları Yazar: Sevan Nişanyan Yayınevi: Everest Yayınları

Sözlerin Soyağacı (Ciltli)

Tanıtım Bülteni
Sözlerin Soyağacı, çağdaş Türkçenin etimolojisi konusunda bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve sistematik çalışmadır. Günümüz Türkçesinde kullanılan 13.000'den fazla kelimenin kökeni titizlikle araştırılmış ve tutarlı bir leksikolojik anlayışla okura sunulmuştur. Her kelimenin Türkçe metinlerde kayda geçtiği en erken tarih, yıl veya yüzyıl olarak belgelenmiştir. Yabancı dillerden alınmış olan kelimelerin o dildeki kökleri en eski yazılı kaynaklara dek izlenmiştir. Yüzlerce kelimeye ilişkin yaygın yanlış inançlar düzeltilmiştir. Türk sözlükçülüğünde yüz yıldan beri kendini duyuran bir eksiğin giderilmesi yönünde bu eserin önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.Sözlüğün dördüncü basımı, çoğu son yıllarda kullanıma giren yeni kelimeler olmak üzere 550 dolayında yeni madde başı içermektedir. Türkçe kelimelerin ilk kaydedildiği tarihi belgeleme çalışması bu basımda tatmin edici bir düzeye ulaşmıştır. Türkçe kökenli kelimelerin morfolojik yapısı daha ayrıntılı olarak ele alınmış ve Türkçe yapım eklerine dair bir bölüm eklenmiştir. Arapça gramerdeki bazı hatalar düzeltilmiştir. İki yüze yakın kuşkulu ve yanlış etimoloji gözden geçirilmiş, içeriğe ve sunum biçimine ilişkin binlerce düzeltme yapılmıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sözlerin Soyağacı (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir
Sözlerin Soyağacı (Ciltli) EPUB 6.96 MB İndir
Sözlerin Soyağacı (Ciltli) MOBI 5.49 MB İndir
Sözlerin Soyağacı (Ciltli) ODF 5.86 MB İndir
Sözlerin Soyağacı (Ciltli) DJVU 7.32 MB İndir
Sözlerin Soyağacı (Ciltli) RAR 4.76 MB İndir
Sözlerin Soyağacı (Ciltli) ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sözlerin Soyağacı (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kelimelere ilgi duyan herkese tavsiye edilir.


Bir jeolog nasıl toprağı kazıp o yerin her türlü jeolojik ve tarihi gelişimini anlayabiliyorsa, bir etimolog da bir sözcüğün etimolojisinden yola çıkara birçok tarihi, sosyal, kültürel, coğrafi çıkarımlarda bulunabilir.
Elimin altından düşmeyen, aklıma takılan her sözcüğü bakma ihtiyacı duyduğum bir başyapıt.
Bir örnek vermek gerekirse: “Jokey” ile “akabinde” kelimelerinin aynı kökten geldiğini öğreniyorsunuz.


Etimolojiye ilgi duyan herkese hitap eder.


Özellikle etimolojiyle ve sözlükçülükle ilgileniyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Kökenini öğrenip de beni şaşırtan kelimler oldu. Mesela oda kelimesinin Türkçede çadır anlamına gelen otağdan geldiğini biliyor muydunuz? Veya yoksa siz de benim gibi semaveri arapça mı zannediyordunuz? Oysa bu kelime Rusçadan geliyormuş.


Mutlaka edinilmesi gereken bir kitap. Gün içinde konuşuyoruz ancak ağzımızdan çıkan sözcükler aslında nereden geliyor? Bunun cevabını merak edenler için biçilmiş kaftan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*