Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Erkeğin Yittiği Yerde

Kategori: Edebiyat Yazar: Zeynep Ergun Yayınevi: Everest Yayınları

Erkeğin Yittiği Yerde

Tanıtım Bülteni
Daha önce yayınevimizden Kardeşimin Bekçisi adlı incelemesi yayınlanan Zeynep Ergun Erkeğin Yittiği Yerde ile bu kez de Türk edebiyatına dönüyor yüzünü. Çağdaş edebiyatımızın üç önemli yazarı Orhan Pamuk, İhsan Oktay Anar ve Elif Şafak'ın çok tartışma yaratmış kitapları, Kar, Amat ve Baba ile Piç'ten yola çıkarak erkek imgesinin izini sürüyor. Kadının eksik yaşadığı, baskılandığı, dışta bırakıldığı bir dünyanın erkeklerinin de kaçınılmaz olarak zedeleneceğini, dayatılan erkek imgesinin de aslında bu yaralanmış benlikleri zorlu açmazlara sürüklemekten başka bir işe yaramadığını gözler önüne seren bu kitap titiz bir çalışmanın ürünü. Hiçbir alt metni gözden kaçırmadan incelemesini sürdüren Zeynep Ergun, titiz edebiyat incelemesinin ülkemizdeki en iyi örneklerinden birini veriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Erkeğin Yittiği Yerde PDF 6.23 MB İndir
Erkeğin Yittiği Yerde EPUB 6.96 MB İndir
Erkeğin Yittiği Yerde MOBI 5.49 MB İndir
Erkeğin Yittiği Yerde ODF 5.86 MB İndir
Erkeğin Yittiği Yerde DJVU 7.32 MB İndir
Erkeğin Yittiği Yerde RAR 4.76 MB İndir
Erkeğin Yittiği Yerde ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Erkeğin Yittiği Yerde PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


ne yazık ki edebiyat camiasında adı pek duyulmamış bir eser. kadının işlevinin azaldığı toplumlarda erkeğin de etkileneceği fikri ile yazılan bu eserde, romanlardan yola çıkarak bir sonuca çalışılmış. özellikle postmodernist olarak adlandırılan Elif Şafak, Orhan Pamuk gibi yazarların romanlarından örnekler var…


Zeynep ERGUN, Annesi yazar Peride Celal, Robert Kolej’den mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi (1978). Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden aldı (1988). 1988-1995 yılları arasında yardımcı doçent olarak aynı üniversitede görev yaptı; 1997’de bölüm başkanı, 2001’de profesör oldu. Bölüm başkanlığı görevini, 2008’de emekli olana dek sürdürdü. Halen Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yarı zamanlı olarak dersler veriyor. (http://tr.writersofturkey.net/index.php?title=Zeynep_Ergun) Başta İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencileri olmak üzere, tüm edebiyat ile ilgili olanlara tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*