Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Efsane Araştırmaları

Kategori: Kültür Yazar: Prof. Dr. Saim Sakaoğlu Yayınevi: Kömen Yayınları

Efsane Araştırmaları

Tanıtım Bülteni
Efsaneler üzerine yapılacak çalışmalarımızı güzel düşüncelerle değerlendirmek istiyoruz. 1980’deki eserimizde denediğimiz sınıflama çalışmaları bütün alana yayılmalıdır. Bu iş, belki ikinci kuşak efsanecilere kısmet olacaktır.Efsane dinlemenin ve anlatmanın ayrı ayrı zevkleri vardır. Ya yazmanın?.. Efsanelere vermeye çalıştığımız şekil, anlatanın ağzında, bazen yaralanan ifadelerin sarılmasından başka bir şey değildir. Her türlü süsten ve açıklamadan uzak, üç beş cümleye sıkıştırılan bir cümleler zincirini efsane hâline getirmenin ne kadar zor olduğunu bu alanda çalışanlar bilir. Biz, bu zorluğa göğüs germeye çalıştık.Gelecekte kaleme alacağım efsane konulu yazılarımı beklemeden, yeni yazılarımı ikinci cilt olarak ele almaksızın, eskilerle yenileri belirli başlıklar altında toplamanın daha uygun olacağını düşünerek elinizdeki kitabı ortaya koymaya çalıştım. Eksiklerimin olacağını biliyorum; ancak yıllardan beri aranılan birinci kitabımızın isteklilere ulaştırılmasını da geciktiremezdim.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Efsane Araştırmaları PDF 6.23 MB İndir
Efsane Araştırmaları EPUB 6.96 MB İndir
Efsane Araştırmaları MOBI 5.49 MB İndir
Efsane Araştırmaları ODF 5.86 MB İndir
Efsane Araştırmaları DJVU 7.32 MB İndir
Efsane Araştırmaları RAR 4.76 MB İndir
Efsane Araştırmaları ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Efsane Araştırmaları PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Konu ile ilgili araştırma yapacakların başvurması gereken bir kaynak.


Yaptığım araştırmada fazlasıyla faydalandığım bir kaynak oldu. Halk edebiyatına ilgisi olan herkesin kütüphanesinde bulunması gereken kaynak.


Halk edebiyatına ilgisi olan, destan, mit gibi konuları merak eden herkes bu kitabı edinmeli


turk efsaneciligini ogenmek isteyenlere


Efsane konusunda Saim Hocamız tarafından yapılan muazzam bir çalışma. Halkbilimciler ve meraklıları için önemli bir başvuru kaynağı olan kitabın ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin kütüphanelerinde mutlaka bulunması gerekiyor. Saim Sakaoğlu’nun Masallarla ilgili çalışmalarına da ayrıca bakılmalıdır. Ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir bilima damının böyle eserleri bizler için mükemmel hazinelerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*