Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Osmanlı’nın Kanlı Tarihi

Kategori: Tarih Yazar: İsmail Metin Yayınevi: Parşömen

Osmanlı’nın Kanlı Tarihi

Tanıtım Bülteni
Bu kitapta Osmanlının taht kavgalarını, kardeş katlini, beşikteki bebeklerden, hamile kadınlara kadar insanların nasıl acımasızca ve insani duygulardan yoksun katledildiklerini ibretle okuyacaksınız. Yazarın uzun ve titiz çalışması sonucu ortaya çıkan, Osmanlının arka bahçesine projektör tutan bu çalışma uzun süre gündemden düşmeyecektir. Osman bey, amcası Dündar beyi kendi elleri ile boğdu.Murat öz oğlu Savcı beyi katlettiYıldırım Beyazıt on kardeşini birden taht için öldürttü.Fatih, kundaktaki kardeşi Ahmet’i saltanatının selameti için boğdurttu.Kanuni, öz oğlu Mustafa’nın öldürülmesini seyretti.II. Selim hamamda kadınlarla alem yaparken öldü.Ayrıca kitapta Osmanlı da uygulanan işkence yöntemlerini de bulacaksınız:Padişah önünde öldürme, Padişaha kelle gönderme, Fetvalarla adam öldürme, Kol ve ayakları kırarak öldürme, ata bağlayıp parçalayarak öldürme, Vücudu parçalara ayırarak öldürme, Ağıza kurşun akıtarak öldürme…
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlı’nın Kanlı Tarihi PDF 6.23 MB İndir
Osmanlı’nın Kanlı Tarihi EPUB 6.96 MB İndir
Osmanlı’nın Kanlı Tarihi MOBI 5.49 MB İndir
Osmanlı’nın Kanlı Tarihi ODF 5.86 MB İndir
Osmanlı’nın Kanlı Tarihi DJVU 7.32 MB İndir
Osmanlı’nın Kanlı Tarihi RAR 4.76 MB İndir
Osmanlı’nın Kanlı Tarihi ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlı’nın Kanlı Tarihi PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


tarihimizi en iyi şeklide anlatan kitap.


Anlatımıyla sürükleyici bir kitap olmasına rağmen, Osmanlı ile ilgili iddialarını hep ikincil kaynaklara (örn: Osmanlı dönemindeki Avrupalı gezginlerin hatıratlarına ve Osmanlı ile ilgili yazılnış diğer kitaplara) dayandırmış yazar. Kitap bu yönüyle gerçek bir araştırma ürününden ziyade, ancak bir derleme kitabı olarak sayılabilir. Halbuki, Topkapı Sarayı vb. müzelerdeki belgeler ve tarihi eşyalar, padişahların mektubları gibi birincil kaynakları da kanıt olarak gösterseydi, daha saygın bir kitap olurdu benim için. Son olarak, kitabın içinde aşırı derecede imla hatası var; ayrı yazılması gereken ‘de’, ‘da’ eklerini bir çok yerde bitişik yazılmış olarak görmek çok sinir bozucu bir şey.


kitabın içeriği her ne kadar vicdansızca yapılmış olanları anlatsada güzel okuması sürükleyici bir kitap tavsiye ederim.


1000 yıllık tarihimizi lise kitaplarında anlatılanlardan ibaret sanan, körü körüne osmanlıcılık ve padişahcılık yapan, fakat tarihimizin aslen ne olduğunu bilemeyen, bilmediği gibi bir de gerçekleri inkar edenlerin mutlaka okumasını tavsiye ettiğim kitap.


Yarım asırdan fazla hakimiyetini sürdüren, 3 kıtaya uzanan, bir çok önemli savaşlar ve imtiyazlar kazanan Osmanlıyla yıllardır övünürken bu gerçekleri de yok saymak görünenin sadece ön yüzüne bakmak arkasıyla ilgilenmemek olmaz. Ne yazık ki bu kitap da anlatılanlar gerçek. Taht kavgalarını, kardeş katlini, saray entrikalarını görmezden gelerek tarihi öğrememeyiz. Bu gerçekler yazarın uydurması değil. Beğensek de beğenmesek de ne yazık ki GERÇEK….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*