Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Neşet Ertaş Kitabı

Kategori: Müzik Yazar: Bayram Bilge Tokel Yayınevi: Akçağ Yayınları

Neşet Ertaş Kitabı

Tanıtım Bülteni
Bu çalışma, Neşet Ertaş gibi bütün dünyası müzikten ibaret olan bir sanatçının, kırk beş yıldır tüm samimiyeti, gayreti ve gücü ile bütün bir ömrünü adadığı sanatını anlamaya ve anlatmaya yönelik hasbi bir 'monografi' denemesidir.Olağanüstü denilebilecek yeteneği, geleneğe hakimiyeti, gelenekten kopmadan yeniye bağlılığı, yeni zamanların modern zevk ve eğilimlerini gözeten diri ve uyanık tecessüsü ile Neşet Ertaş, hep gündemde kalmış bir sanatçıdır. O, ismi bağlama ile özdeşleşmiş ve adeta bu dünyaya türkü söylemek için gelmiş gerçek bir türkü ustası... Türküyü bağlamaya, bağlamayı türküye bu kadar yakınlaştıran ve yakıştıran, adeta birbirlerinin içinde -kendisi ile birlikte- eritip yok eden ikinci bir sanatçı bulmak öyle sanıldığı kadar kolay değil.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Neşet Ertaş Kitabı PDF 6.23 MB İndir
Neşet Ertaş Kitabı EPUB 6.96 MB İndir
Neşet Ertaş Kitabı MOBI 5.49 MB İndir
Neşet Ertaş Kitabı ODF 5.86 MB İndir
Neşet Ertaş Kitabı DJVU 7.32 MB İndir
Neşet Ertaş Kitabı RAR 4.76 MB İndir
Neşet Ertaş Kitabı ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Neşet Ertaş Kitabı PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


İnzivaya çekildiği Almanya yıllarından sonra rahmetli Neşet Ertaş’ı Türkiye’ye ikinci defa tanıtan Bayram Bilge Tokel’den Neşet Ertaş hakkında derinlemesine bir çalışma. Kitapta sadece merhum Neşet Ertaş değil, babası Muharrem Ertaş ve dönemin önde gelen saz ustaları Hacı Taşan ve Çekiç Ali hakkında da kısa ama çarpıcı bilgiler var. Abdal geleneğinden bozlaklara ve Neşet Ertaş’ın saz çalışına kadar Neşet Ertaş ve mensup olduğu gelenek hakkında çok şey bulabileceğiniz kitabın can alıcı kısmını, Bayram Bilge Tokel’in Almanya yıllarında Neşet Ertaş ile röportaj oluşturuyor. Neşet Ertaş ve onun sevgi dolu dünyası hakkında altı çizilecek pek çok satırı barındıran kitabı türkü meraklısı her insan bir an önce okumalı. Bayram Bilge Tokel böylece çok hayırlı bir işe imza atmış. Bu vesileyle Neşet Usta’ya da Allah gani gani rahmet eylesin.


Neşet Ertaşla beraber onu yaratan ve ortaya çıkaran çevreyi ve ustaları da yetkili bir ağızdan anlatan çok güzel bir eser. Neşet Ertaş sevenlerin severek okuyacağından eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*