Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yeraltısakinleri

Kategori: Edebiyat Yazar: Jack Kerouac Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Yeraltısakinleri

Tanıtım Bülteni
Jack Kerouac’tan unutulmaz bir roman daha. Bir kıza âşık olup, aşkın ve uyuşturucunun doruklarında ayakları yerden kesilen ama sonra terk edilince oturup ü0 günde yazdığı muhteşem eser.Aklında yine yol var / Yolculuklar var ama / Jack Kerouac bu kez / Aşk durağında molada. / Tam da o sıralarda / Yeraltısakinleriyle takılıyor / Ki bunlar janti değil afililer / Klişey kaçmaksızın kafalı ve zehir gibi entelektüeller. / Âşık olduğu dilber de onlardan / Mardou adında bir Negro, / Kahverengi gözlerinde yıldızlar gezinen / Üzüm karası küçücük bedeninden şehvet yayılan. / Geceleri gümbür gümbür / Gerry Mulligan çalıyorlar / Ve gün gri gri ağarana dek / Dayayıp başını Kerouac'ın koluna / Proust okuyor Mardou.Ama Kerouac bu, âşık da olsa / Hep içkinin, dahası uyuşturucunun etkisinde / Buna kuşkular ve kıskançlıklar da eklenince / Kendi deyimiyle / Özgüvensiz, patavatsız bir adam oluveriyor / Ve aşk yolculuğu hüzne doğru yol alıyor. / Sonra oturup, üç gün üç gecede / Şiir mi desek, güzelleme mi, ağıt mı / Bu kitabı yazıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yeraltısakinleri PDF 6.23 MB İndir
Yeraltısakinleri EPUB 6.96 MB İndir
Yeraltısakinleri MOBI 5.49 MB İndir
Yeraltısakinleri ODF 5.86 MB İndir
Yeraltısakinleri DJVU 7.32 MB İndir
Yeraltısakinleri RAR 4.76 MB İndir
Yeraltısakinleri ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yeraltısakinleri PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


bence Jack’in kalemiyle tanışmak için en ideal roman.


Hikayesi oldukça cool olan beat kuşağı romanı.


Beat kuşağının dünyasına girmek isteyen ve o kuşağı koklamak isteyenlere tavsiye edebileceğim bir kitap. 2 saatte okudum. Jack Keraouc, Richard Brautigan kadar akıcı bir dile sahip olmasa da, elinizden bırakamayıp soluksuz okuyacağınız bir kitap.


Beat Kuşağı eserlerine bayılırım.Daha önce yine Jack Kerouacın Yolda ve Allen Ginsbergin Uluma isimli kiaplarını okumuştum.Yeraltı Sakinleride,bende diğer iki kitap gibi aynı tadı bıraktı.Kerouacın üslubu,kahramanların hayatlarından verdiği kesitler ve ilginç ayrıntılar eseri daha muhteşem kılmış.Kesinlikle tavsiye ediyorum


Yeraltı edebiyatına her ne kadar uzak olsam da akıcı dili ve konusu itibariyle bir çırpıda okuduğum kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*