Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Aşk ve Dergah

Kategori: İslam Yazar: Feridüddin Attar Yayınevi: Süre Yayınevi

Aşk ve Dergah

Tanıtım Bülteni
Tasavvufa göre varlığın yaratılış-oluş sebebi aşktır. Tüm mevcudat aşkla yaratılmıştır. Tüm mevcudat aşkla ayakta durmaktadır. Aşk Tanrıdır (tanrının Kendisi). Aşk tanrının sırrıdır. Aşk her şeydir. Tüm insanlığın aldığı her nefes, tüm canlıların ve cansızların her an muhtaç olduğu kudretidir. Tanrı tüm masivayı kendi zatına duyduğu aşk sebebiyle meydana getirmiştir.Sufi’nin aşkı, “aşkı mecazi” denilen insanlara karşı duyulan aşk değildir. Sufi “aşkı hakiki” peşindedir. İnsan aşkında diğer kişiye sahip olmak istenir. Oysa “aşkı hakikide” yok olunur. Sahip olmak istenir. Oysa “aşkı hakikide” yok olunur. Sahip olmak değil “O” olunur. “O” olmak kendini bilmektir, kendini bilen rabbini bilir. Rabbini bilen “aşkı hakiki” ile şereflendirilir. Sufi “aşkı hakiki” noktasında anlar ki aşkı kendisidir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aşk ve Dergah PDF 6.23 MB İndir
Aşk ve Dergah EPUB 6.96 MB İndir
Aşk ve Dergah MOBI 5.49 MB İndir
Aşk ve Dergah ODF 5.86 MB İndir
Aşk ve Dergah DJVU 7.32 MB İndir
Aşk ve Dergah RAR 4.76 MB İndir
Aşk ve Dergah ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aşk ve Dergah PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


iç Terazisiyle tartılan HAK’lı taleplere gebe İRCİİ hitabını,Varlık Perdesi olmadan işitmek istiyorsanız,Kendinizde olmadığınız zamanlarda Var olan Aşk’a gönül vermelisiniz.Yoksa Keyfiyetsiz olan Mananız Keyfi olan Suretle karışır.


çok isteyerek aldım ve çok severekte okudum gerçekten. derin anlamları bulunan pek güzel bir kitap gerçekten. attar’ın güzel düşüncelerini okumak insanı iyi hissettiriyor.


Feriduddin Attar, Mevlana, Şems-i Tebrizi ve Sultan Veled’den derlemeler, tavsiye edebilirim


Oldukça ağır bir kitap, sabır ve metanet istiyor yoksa okumakta zorlanabilirsiniz.


Ruhuna Mihenk vurulan kişi,Yakini şüpheden ayırt edebilmek için,Şulelerle vasıtasız Rabıtası olan Fakirlerin Kelamına yönelmelidir.Bu Yöneliş kendi Tasavvurunun Suretini görene dek sürmelidir ki Manaya Aşinalık gösteren Talihinden Niyet değişsin.Yoksa yalnız zahiri Manasına kanaat edilen Hikmet,kişiye Akıl Bağı olur! İç Terazisiyle tartılan HAK’lı taleplere gebe İRCİİ hitabını,Varlık Perdesi olmadan işitmek istiyorsanız,Kendinizde olmadığınız zamanlarda Var olan Aşk’a gönül vermelisiniz.Yoksa Keyfiyetsiz olan Mananız Keyfi olan Suretle karışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*