Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Doğu Raporu  Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı

Kategori: Kültür Yazar: Ali Aydın Akbaş Yayınevi: Kripto Basın Yayın

Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı

Tanıtım Bülteni
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da gerçekleştirilen bu araştırmanın konusu, Türkiye'de Kurmanç ve Zaza kökenli yurttaşların devlete ve kurumlarına, PKK’ya, Türk kimliğinden ayrı bir siyasal Kürt veya Zaza kimliğine, TRT Şeş’e, Kuzey Irak’ta oluşan federe devlete, Türklere, Türkçeye, üniter milli devletinin temsil araçları olan bayrağa, İstiklal Marşı’na ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne; özetle Anayasa’nın 66. maddesi çerçevesinde tanımlanan Türk milli kimliğine bakış açılarında hakim olan zihniyet yapılarının ve bu zihniyet yapılarının meşrulaştırılmasının nasıl açıklandığıdır. Bu konu çerçevesinde görüşme gerçekleştirilen deneklerin Türkiye’den olası bir ayrılma talebini nasıl karşıladıklarını, Kürt sorunundan ne anladıklarını, PKK’yı nasıl gördüklerini ve Kürt Açılımı, demokratikleşme, kimlik siyaseti gibi konular hakkında ne düşündüklerini tespit etmek amaçlanmıştır.Araştırmanın temel hedefi güzelleme veya kötüleme yapmadan var olanı tespit etmektir. Var olan, bütün gerçekliği ile ortaya konulmadan geliştirilecek bütün çalışmalar/politikalar yanlış bir zeminden hareket ettiği için ne Güneydoğu Anadolu Bölgesi insanına ne de Türkiye’nin bütününe olumlu bir katkı yapmayacağı gibi; insani/ milli trajedilere yol açabilecek süreçleri de tetikleyebilecektir. Bu araştırma 25 Temmuz - 8 Ağustos 2010 tarihleri arasında Diyarbakır Merkez, Ergani, Çermik, Silvan, Çınar, Bismil, Şırnak Merkez, İdil, Cizre, Uludere, Muş Merkez, Hasköy, Elazığ Merkez, Maden, Siirt Merkez, Aydınlar, Kurtalan, Hakkâri Merkez, Tunceli Merkez, Pertek, Nazımiye, Van Merkez, Erciş, Başkale, Bitlis Merkez, Tatvan, Ahlat, Mardin Merkez, Midyat, Kızıltepe, Nusaybin, Yeşilli, Batman Merkez, Beşiri, Bingöl Merkez, Adıyaman Merkez, Kahta, Şanlıurfa Merkez, Bozova ve Siverek’te deneklerle derinlemesine ve açık uçlu görüşmeler vasıtasıyla gerçekleştirilmiş bir saha çalışmasıdır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı Satın Al
Kitapyurdu Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı Satın Al
D&R Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı Satın Al
Idefix Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı Satın Al
BKM Kitap Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı Satın Al
Hepsiburada Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı Satın Al
Nadir Kitap Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı Satın Al
N11 Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı Satın Al
Amazon Türkiye Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı PDF 6.23 MB İndir
Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı EPUB 6.96 MB İndir
Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı MOBI 5.49 MB İndir
Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı ODF 5.86 MB İndir
Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı DJVU 7.32 MB İndir
Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı RAR 4.76 MB İndir
Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doğu Raporu Bölgede Türk Kimliği ve Türklük Algısı PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ümit Hoca’nın eşsiz çalışmalarından birisi, herkesin okuyup bilgilenmesi gereken konular içeriyor.


Doğu Raporu kitabı sorunlu olduğu düşünülen bölgelerde yapılan araştırmaları içeren bir kitap.. Kitapta, deneklerle yapılan konuşmalar aktarılmış.. Doğuda bulunan halk ve marjinal gurupların farkı düşündüğü, gerçeklerin gösterilmeye çalışılandan farklı olduğunu bu kitapta okuyacaksınız.


Oldukça emek ve zahmet verilerek derlendiğini çok açık görebilirsiniz bu eserin. Gündeme ışık tutan aydınlatıcı ve çok değerli bir kitap. Yanlış anlaşılmalara, yanlış bilinen gerçeklere bir nebze olsun ışık tutacağına ve herkesin okumasın gerektiğini düşündüğüm bir Ümit ÖZDAĞ kitabı.


Her akşam TV kanallarında ayrılıkçılık üzeirne izlediğimiz haberlerle zihnimiz bir kaos ve ümitsizlik ortamında boğulmakla düşüncelerimiz tam da istenildiği gibi şekillendirilmeye çalışılırken gerçeklerin aslında hiç de o şekilde gerçek olmadığını yüreklerimize su gibi serpen güzel bir araştırma ile karşı karşıyayız. Anadolu insanının gerçek sağduyusu burada gün ışığı gibi ortaya çıkmış.


gerçekleri anlatan harika kitap. mutlaka okuyun….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*