Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Açlığın Sofrasında

Kategori: Edebiyat Yazar: Muhsin Kızılkaya Yayınevi: Iletişim Yayınları

Açlığın Sofrasında

Tanıtım Bülteni
Yeryüzünde vuku bulmuş ne kadar tatsız, ne kadar can acıtıcı, ne kadar yürek yakıcı hadise varsa meğerse hepsi yemek yüzünden çıkmış. Her türlü savaşın, her türlü kavganın temelinde “ekmek davası” yatar çünkü. Toprağın bu kadar kutsal bir şey olması, hatta insanoğlunun üzerinde yaşadığı tapulu mülküne “vatan” adını vermesinin temelinde de bu “karın doyurma” dürtüsü yatar. Toprak besin verir, besin karın doyurur, doymuş insan mutludur, açlık ise beladır. Ondan olsa gerek Albert Camus, “İnsan aç kalmayagörsün, inançlarını bile yer,” demiş.Çocukken soğuk kış gecelerinde, soba ateşinin etrafına kurulup dinlediği hikâyeler, masallar, destanlar, belleğinde yer ederken, öykünün bir yerine sızmış olan yemek bahsinin hep özel bir yeri olmuş Muhsin Kızılkaya için. Kulağına çalınan onca kan, gözyaşı ve acının arasından, buram buram yemek kokuları dolmuş burnuna... O hiç var olmayan yemeklerin tadı kalmış damağında.Açlığın Sofrasında, bizi düğünlerden alıp mir konaklarına götürüyor, beylerin şölen gibi sofralarından kaldırıp bir içli köftenin insanın başına neler açtığını gösteriyor. Kulağına dolanlara dengbêj olup ses veren Muhsin Kızılkaya, ecinnilerden Nasturilere uzanan türlü hikâyeler anlatıyor ve diyor ki: “Hikâyeler pek iştah açıcı değilse bile, insanoğlunun birbirini yerken pek iştahlı olduğuna bir kanıt gibidir hepsi.”Buyrun sofraya!
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Açlığın Sofrasında PDF 6.23 MB İndir
Açlığın Sofrasında EPUB 6.96 MB İndir
Açlığın Sofrasında MOBI 5.49 MB İndir
Açlığın Sofrasında ODF 5.86 MB İndir
Açlığın Sofrasında DJVU 7.32 MB İndir
Açlığın Sofrasında RAR 4.76 MB İndir
Açlığın Sofrasında ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Açlığın Sofrasında PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


kürt tarihi efsanelerinin günümüze ulaşmasında en büyük etkenlerden olan dengbêjlerden biri de muhsin kızılkaya nın ağabeyi imiş.bu sebeple kitapta anlatılan hikayeler yazarın şiirsel üslubuyla birleşince adeta olay okurun başından geçiyormuşçasına kendine çeken bir kitap..katkısı olan herkesin emeğine sağlık..


Kitap sekiz ana bölümden oluşuyor. Her bölümde yemek tarifleri yarıntılı bir şekilde anlatılıyor, sonra ise konu ve yemekle bağlantılı hikayeye geçiliyor. Hikayeler masalımsı bir şekilde anlatılıyor ve zamanında dışına çıkarak bir yolculukta buluyorsunuz kendinizi. Bu eserle sözlü kültürde kalan oldukça güzel hikayelerde kaleme gelerek yazılı kültürde yerini buluyor. Mükemmel bir kitap okumanızı tavsiye ederim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*