Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Eve Dönmeyenler

Kategori: Edebiyat Yazar: Necati Gültepe Yayınevi: ötüken Neşriyat

Eve Dönmeyenler

Tanıtım Bülteni
Turhan Sultan; şaman bir babaanne tarafından Kıpçak bozkırında yetiştirilmiş, sonra Osmanlı sarayına cariye olarak girmiştir.Yirmi dört yaşında sarayın ve devletin tek hâkimi olmuştur. Bu yıllarda İmparatorluk hızla çökmekte, hatta dağılmaktadır. Düşmanları çok güçlüdür, Turhan Sultan ve onun temsil ettiği Devleti yok etmekte kararlıdırlar. Bir grup Âkil Adam duruma el koyar; Bacıyan-ı Rum denen Savaşçı kadınlar ve çağın en gelişmiş savaş okulu Hasodadan yetişen ölüm erleri Turhan Sultanın yanında yer alırlar. Tarafları hem kadın hem de erkeklerden oluşan kanlı ve kuralsız bir savaş başlar. Can Allahın, mal devletin, gönül sevgilinindir diyerek inançları ve aşkları için yola çıkarlar... Artık eve dönmeyeceklerdir.Eve Dönmeyenler, Devlet-i Aliyyenin (1638- 1658) arası yirmi yılını Turhan Sultanı merkez alarak anlatan Mührün Gücü adlı Osmanlı Bürokrasisini en ince ayrıntısına kadar yetkin bir şekilde anlatan yegane eserin de yazarı Değerli Arşiv Uzmanı-Tarihçi Necati Gültepenin polisiye tadında tarihi romanı. Osmanlı Devlet felsefesinin temel unsurlarını, dönemin sosyal hayatını, iktidar kavgasının günümüze uzanan bileşenleri ve benzeri birçok hususu ciltlerce tarih kitabının vereceğinden daha net , daha gerçek ve ters yorumlanmağa imkan vermeyen akıcı bir uslup ile kültür hayatımıza kazandırarak büyük bir hizmette bulunan Necati Gültepeye teşekkür ederken tarihimizin diğer fırtınalı dönemleri hakkında da eser-romanlar beklemek hakkımız olsa gerektir. Eve Dönmeyenler, okumayı sevenlerin başlayınca bitirmeden ellerinden bırakamayacakları, okunması mutlaka gerekeli bir kitapProf. Dr. Alim Yıldız
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Eve Dönmeyenler PDF 6.23 MB İndir
Eve Dönmeyenler EPUB 6.96 MB İndir
Eve Dönmeyenler MOBI 5.49 MB İndir
Eve Dönmeyenler ODF 5.86 MB İndir
Eve Dönmeyenler DJVU 7.32 MB İndir
Eve Dönmeyenler RAR 4.76 MB İndir
Eve Dönmeyenler ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Eve Dönmeyenler PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Donemi yasiyormuscasina okuyacaginiz cok degerli bir kitap


tarihi roman severlerden biri olarak beğendiğim bir romandı.


Dili güzeldi , anlatımı da iyi , pişman olmadan okursunuz


Zavallı insanlar bilmiyorlar ki sultanlık bir kaplanın sırtına binmektir,inemezsin.İnersen kaplan seni yer.Kaplanı yürütmen,sürekli meşgul etmen gerekir.İktidardan çekilmenin öbür adı,dünya değiştirmektir. ( sayfa 294 )
Necati Gültepe’nin ötüken neşriyattan çıkan tüm kitaplarını okudum.Tüm kitapları,bu son okudugum eve dönemeyenler romanı gibi çok güzellerdi.Yazarın kalemine saglık.Gönül rahatlıgıyla tavsiye ederim.


tarihi romanları seven beni asla kendisine bağlamayan ve yarıda bırakılan kitap sayısını 4 e çıkaran bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*