Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Doğu, Batı

Kategori: Edebiyat Yazar: Salman Rushdie Yayınevi: Can Yayınları

Doğu, Batı

Tanıtım Bülteni
Salman Rushdie, bu kitap hakkındaki bir söyleşisinde şöyle diyor: “Bu hikâyeleri Doğu, Batı ismi altında yayınlamayı düşünürken en önemi konunun virgül olduğunu gördüm. Zira bana öyle geliyor ki, ben o virgülüm işte, ya da en azından o virgülde yaşıyorum.”Edebiyat tarihinin kadim şahsiyetleri ile popüler kültürün, masallar ile tarihin, fantastik ile gerçekliğin kesiştiği bu dokuz hikâye, Doğu ile Batı karşılaşınca neler olduğunu anlatıyor. Fakir bir çekçekçi, inanılmazı gerçekleştirip Bombay’da film yıldızı oluyor; Kristof Kolomb, Kraliçe Isabella’yla ilişkisini “tamamlama” hayalleriyle kendinden geçiyor; iki çocukluk arkadaşı, fantezilerinde diplomat olup Uzay Yolu mürettebatına katılarak Hindistan’ın yakın tarihine tanıklık ediyorlar.Doğu, Batı’da, zengin dili ve benzersiz hayal gücüyle Salman Rushdie, okurları şaşırtarak, güldürerek, düşündürerek, bir lunapark treninde kültürlerarası yolculuğa çıkarıyor.“Rushdie, günümüzün hayal gücü en özgün yazarlarından biri.”Nadine Gordimer“İkisinde de evinde olmamak ama arada bir yerde konumlanmış olmak – Salman Rushdie’nin bu temayı işleyen kısa hikâyeleri ustalıklı, özgün ve eğlenceli.”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doğu, Batı PDF 6.23 MB İndir
Doğu, Batı EPUB 6.96 MB İndir
Doğu, Batı MOBI 5.49 MB İndir
Doğu, Batı ODF 5.86 MB İndir
Doğu, Batı DJVU 7.32 MB İndir
Doğu, Batı RAR 4.76 MB İndir
Doğu, Batı ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doğu, Batı PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Türkçe çevirisi gayet başarılı. Demek ki, çevirmenin çeviri yaptığı dili iyi bilmesi yetmiyor. Kendi dilini de iyi bilmesi şart.


Öykülerinden doğu kısmındaki öyküleri güzel. Batı kısmını anlatığı öyküleri pek tarzım değil ama bu kısımdaki Yakut Pabuçlar adlı öykü dikkate değer bir öykü bence. Doğu – Batı kısmındaki Tapıcı öyküsü güzel. Farklı yazarlar okumak isteyenler için bir alternatif olabilir.


Sevdiğim bir öykü kitabı oldu, tavsiye ederim.


Güzel bir öykü kitabı , bir oturuşta bitiyor.


Sırf sondaki Tapıcı hikayesi için okumalı bu kitabı. O kadar sahici bir hikaye ki… Diğer hikayelerin tüm aşırılık ve vasatlıklarını unutturuyor.

Salman Rushdie gibi, kendini Doğu, Batı arasındaki o virgülde bulan/konumlandıran yazarlarda (mesela bizde Elif Şafak gibi) inlar edilemez bir hayal gücü görülür ancak bu hayal gücü zamanla yazarın virgülün Batısına doğru ivmelenmesi ile bir tarafa meyil geride kalanı ise yabancılamaya ve dahi kötülemeye varınca körelir, yönünü şaşırır. Muazzam hikayeler yerine güdümlü metinler ortaya çıkarır. Ama yine de belirteyim ki Tapıcı hikayesi çok ama çok hoş. Okuyunuz efendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*