Ülkemizde son yıllarda çok hızlı ve çarpıcı gelişmeler oluyor. Özellikle “One Minute” sürecinden sonra bambaşka bir yola girdiğimiz, adeta makas değiştirdiğimiz belli. Bunun, yeni Osmanlı düşüncesiyle beslenen “atak politika” rayı olduğu anlaşılıyor.Bu yol acaba nereye gidiyor? Terk ettiğimiz ve bizi buralara kadar getiren “Yurtta sulh cihanda sulh” hatalı yol muydu?Eksik miydi? Yanlış mıydı? Tüm detayları ve cevapları kitapta bulabileceksiniz. Ama yeni tercih edilen ve büyük bir hızla koştuğumuz bu yolun hedefinin 2023 yılı olduğunu biliyoruz.Ülkemiz ve dünya için önemli, dünya tarihi için çok kısa olan bu sürecin sonu gerçekten de bizim istediğimiz gibi mi sonaerecek? Yoksa bütün bu süreç bizi Irak karmaşasına çeken ve 2030 yılında sona erecek bitişi hazırlayan cazip bir tuzak m›?Gelecekte aradığımız bütün bu soruların cevaplarını ilginçtir ama geçmişte bulduk. Geçmişte bırakılmış ve bugün elimizdeolan bu mektuplar, yani bazı eski metinler, söz birliği etmiş gibi hep bu 30 yıllık sürece dikkat çekiyor ve bu yılları anlatıyor,bizleri uyarıyor. Bu metinler kısaca şunlardan bahsediyor:- 200 yıl önce yazılmış olan Müştak Baba divanındaki Başkomutan Mustafa Kemal satırları.- İsra suresinde anlatılan dünyanın yakın geleceğinin tarihi.- Maide suresindeki Kuzey Irak’a giriş maceramız ve bunun tarihi.- Elmalılı Hamdi Yazır’ın tefsirindeki bir ülkenin yıkılış hikâyesi.- Bakara suresinde yeri bildirilen İstanbul’daki Kutsal Sandık.
Yazılış tarihinden hareketle okumayı arzu ettiğim bir kitaptı günümüze ışık tuttuğunu düşünüyorum. Mutlaka analiz edilmeli ve bu bilgiler ışığında temkinli okunmalıdır.
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
Ellerinize sağlık Serhat Bey.Kitaplarınızın meftunu oldum.
bu kitabı yazarın israilin planları kitabını okuduktan sonra okuyun çünkü bağlantılı bir kaç kısım var
Yazarın kitapları gerçekten düşündürücü ama zaman zaman kafa karışıklığını da neden oluyor…
Yazılış tarihinden hareketle okumayı arzu ettiğim bir kitaptı günümüze ışık tuttuğunu düşünüyorum. Mutlaka analiz edilmeli ve bu bilgiler ışığında temkinli okunmalıdır.
Biraz gerçek biraz hayal,biraz israiliyat dolu bir kitap.