Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Batan Yıldıza Yemin

Kategori: Edebiyat Yazar: Necmettin Şahinler Yayınevi: Insan Yayınları

Batan Yıldıza Yemin

Tanıtım Bülteni
Çocuklara güzel isim koymak inancımızın bize yüklediği sorumluluklar arasındadır. Hz. Peygamber, “Kıyâmet günü insânlar isimleriyle çağrılacaklar” sözüyle, isimlerin sahipleri üzerinde etkili olduğuna dikkatimizi çekmiştir. Benim de adımı –kendisini tanıyamadığım- rahmetli dedem koymuştur. Aslında itiraf etmem gerekirse, küçüklüğümde adımı çok sevmemiştim. Zaten yaşıtlarımda da bu isim fazla yoktu. Fakat sonraları ismimi sevmeye başladım. Galiba bu, anlamını öğrendikten sonra bende gelişen bir duyguydu. “Necm” ve “ed-Dîn”. Necm, yıldız demekti. Adımla aynı adı taşıyan Necm Sûresi ile karşılaşmak ise, ister istemez beni heyecanlandırdı ve hemen önce meâlini sonra da üzerine yazılmış tefsirleri okumaya başladım.Gördüm ki Necm Sûresi, içeriği açısından düşünüldüğünde belki de Kur’ân’ın en zor anlam verilen sûrelerinden birisidir. Üstelik içeriği, Hz. Peygamber’in sırlarla dolu göğe yükselme yani “mi‘râc” hadisesi ile ilgilidir. “Bakalım bu sûreden bizim nasîbimize ne düşecek?” diyerek samimi bir niyet ile âyetleri anlamaya/çözmeye gayret ettim. Bir yandan da dilimden Hz. Peygamber’in “Rabbim! İlmimi arttır” duâsını hiç eksik etmedim. Sonunda elinizdeki bu kitap ortaya çıktı. İsmini de “Batan Yıldıza Yemin” koydum.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Batan Yıldıza Yemin PDF 6.23 MB İndir
Batan Yıldıza Yemin EPUB 6.96 MB İndir
Batan Yıldıza Yemin MOBI 5.49 MB İndir
Batan Yıldıza Yemin ODF 5.86 MB İndir
Batan Yıldıza Yemin DJVU 7.32 MB İndir
Batan Yıldıza Yemin RAR 4.76 MB İndir
Batan Yıldıza Yemin ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Batan Yıldıza Yemin PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


insani başka başka yerlere götürüyor


Necm Suresinin tefsiri olan bu kitabı Necmettin Şahinler hocamızın kaleminden okumak ayrı bir zevkti. Tavsiye ederim. Farklı bir bakış açısı.


Yazarın yeni kitabımın konusu ne olsun diye düşünürken 53 yaşımda 53. sureyi anlatayım dediği ve bu sürenin tevafuken hocanın da ismini aldığı necm suresi olmasının heyecanıyla yazdığı bir eser. Necm suresini daha iyi anlayabilmek ve manasını idrak ederek okuyabilmek adına aşkla okuduğum bir eser oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*