Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye

Kategori: Tarih Yazar: Sezen Kılıç Yayınevi: Ilgi Kültür Sanat Yayınları

Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye

Tanıtım Bülteni
İkinci Dünya Savaşı yılları boyunca bir denge siyaseti takip eden Türkiye, birbirleriyle çatışan büyük devletlerin baskılarına rağmen tarafsızlığını korumayı başaracaktı. Ancak bu hiç de kolay olmamıştı. Dünyayı kasıp kavuran bu altı yıllık savaş süresince, Türk başkenti yabancı diplomatik misyonların ve istihbarat teşkilatlarının mücadele alanı haline geldi. Avrupa’da en büyük güç olmak isteyen Hitler Almanyası, Atatürk döneminden başlamak üzere Türkiye’yi kendi safına çekmek için her yolu denedi. Bu çabalar, İkinci Dünya Savaşı’nın başlaması ile beraber iyice arttı.Alman Dışişleri Bakanı Ribbentrop ve Ankara’daki Alman Elçisi Von Papen, Türk hükûmeti ve kamuoyunu yanlarına çekmek için Türk-Alman Dostluk Anlaşması da imzaladılar, tehditlerde de bulundular. Türkiye basınına rüşvet vermeyi de denediler, SSCB’yi dağıtma projesi çerçevesinde Panturanizm kartı açarak Türkiye’nin önde gelen Türkçüleriyle irtibata da geçtiler. Hitler ve İnönü arasında mektuplar gitti geldi. Bütün bunlar olurken, Ankara’da Almanya Elçisi von Papen’e başarısız bir suikast teşebbüsünde bulunuldu.Elinizdeki kitap, 1930 ve 40’lı yılların o puslu günlerini, savaşın bitişinden sonra Müttefikler’in Berlin’de ele geçirdiği Alman Dışişleri Belgeleri üzerinden aydınlatmayı amaçlıyor. Hitler Almanyasının Türkiye ile ilgili gizli yazışmaları, eksiksiz olarak Türkçe’de ilk kez yayınlanıyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye Satın Al
Kitapyurdu Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye Satın Al
D&R Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye Satın Al
Idefix Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye Satın Al
BKM Kitap Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye Satın Al
Hepsiburada Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye Satın Al
Nadir Kitap Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye Satın Al
N11 Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye Satın Al
Amazon Türkiye Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye PDF 6.23 MB İndir
Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye EPUB 6.96 MB İndir
Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye MOBI 5.49 MB İndir
Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye ODF 5.86 MB İndir
Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye DJVU 7.32 MB İndir
Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye RAR 4.76 MB İndir
Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hitler’in Gizli Dosyalarında Türkiye PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Doğrudan doğruya arşiv belgelerinin çevirisi yapılmış. Çok kıymetli bir hizmet olmuş. Oturduğumuz yerden Alman Dışişleri belgelerine erişmiş oluyoruz. Yazara emeği için teşekkür ederiz.


Konuya ilgisi olanlar için okunması gereken bir kaynak. Hitlerle ilgili belkide gölgede kalan konuların başında geliyor Türkiye ile ilişkileri.


Hocamızın çalıştığı kaynakları ve girdiği arşivlerdeki çalışmalarını bildiğimizden oldukça değerli bir kaynak. Özellikle o dönem savaşa girip girmeme konusundaki ikilemimiz, Ruslara karşı hala mesafeli tavrımız neden bizi Almanlar yanına bir daha yaklaştırmadı. Bir kez daha yenilgiyi mi tatmak istemedik, yoksa savaşa almanlar yanında girmek isteme sebebimiz onların bizim topraklarımıza girmelerini engellemek için miydi, kısaca Hitler’in bu yeni Türkiye karşısındaki tavrı ve fikri nedir öğreneceksiniz.


Savaş zamanı hükümetlerin kendi içinde ve aralarında yaptıkları yazışmaları ve belgeleri içeren bir eser.Merak edenler okuyabilir.


Yazar, tarihin önemli bir döneminin önemli bir konusunu, başarılı çalışmayla okura sunmuş. 2. Dünya Savaşı, Hitler ve Nazi Almanyası konularını araştıranların mutlaka okuması gereken bir kaynak diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*