Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı

Kategori: Siyaset Yazar: Ahmet Yıldız Yayınevi: Etkileşim Yayınları

Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı

Tanıtım Bülteni
Türkiye, resmî tarih algısını nihayet sorgular hale geldi. Ancak tarihe farklı yorumlarla farklı perspektiflerden bakılabileceği henüz yeterince anlaşılmış değil. Belki de bu anlaşılamadığı için, bugün Türkiye toplumunda bu kadar keskin gerilimler yaşanıyor.Elinizdeki kitap, bugünün önemli meselelerini kökenleri ile birlikte farklı bakış açılarıyla görebileceğiniz bir yol haritası sunuyor. Bunu yaparken de Cumhuriyetin kadınları, gayrimüslimleri, Kürtleri ve dindarları nasıl gördüğünü, ötekileştirdiklerine nasıl davrandığını; açıkçası ‘Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı’nı ortaya koyuyor.Alanında uzman ve birbirinden farklı bakış açılarına sahip isimleri okurken, zihninizde yakın tarihle ilgili yeni pencereler açılacak.Siyaset Bilimci Ahmet Yıldız’ın kitapta söyleşi yaptığı isimler:Şükrü Hanioğlu: “İttihat ve Terakki’nin getirdiği sorunları aşmak gerekiyor.”Kemal Karpat: “Demokrasi Türkiye’nin menfaatinedir.”Feroz Ahmad: “Kemalist devrimin kökleri Abdülhamid ve öncesine dayanır.”Tanıl Bora: “Türk devlet geleneğinin efsaneleştirilmesi demokrasiye engel.”Mehmet Ali Kılıçbay: “Türkiye pek çok tabuya sahip.”Ayhan Aktar: “Türkiye siyasetinde milliyetçilik ana damardır.”Mümtaz’er Türköne: “Birçok Avrupa ülkesinden önce Osmanlı'da demokrasi vardı.”Metin Heper: “Atatürkçülük bir ideoloji değildir.”Alfred Stepan: “Türkiye’de yapılan anayasaların hiçbiri demokratik değil.”Ahmet T. Kuru: “Türkiye aktif laikliğin hâkim olduğu bir ülke…”John Esposito: “Türkiye’deki sekülerlik anlayışı dinle problemli.”Ayşe Kadıoğlu: “Türkiye’de milliyetçilik devletin bir aracı gibi.”Andrew Arato: “Bu anayasa ile Avrupa Birliği imkansız.”Ömer Taşpınar: “Kapitalizm eksikliği ile demokrasi eksikliği bağlantılı.”Şahin Alpay: “Elitler demokrasiye itimatsız.”Jenny White: “Türkiye’de insanlar grup esaslı kimliklerle sınırlanmış.”Hüseyin Hatemi: “Hâkim laiklik anlayışı çok yanlış.”Altan Tan: “Sorunun adını doğru koyalım: Kürt Sorunu.”Mehmet Seyitdanlıoğlu: “Osmanlı İmparatorluğu bir sentez, bileşkedir.”Mehmet Altan: “Kemalizm’de demokrasiye yer yok ama…”Hikmet Özdemir: “Başka ordumuz yok.”
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı Satın Al
Kitapyurdu Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı Satın Al
D&R Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı Satın Al
Idefix Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı Satın Al
BKM Kitap Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı Satın Al
Hepsiburada Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı Satın Al
Nadir Kitap Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı Satın Al
N11 Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı Satın Al
Amazon Türkiye Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı PDF 6.23 MB İndir
Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı EPUB 6.96 MB İndir
Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı MOBI 5.49 MB İndir
Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı ODF 5.86 MB İndir
Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı DJVU 7.32 MB İndir
Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı RAR 4.76 MB İndir
Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


demokrasi ile ilgili buzdağının altında kalan kısımları görmek bu eserle mümkün.


İnsanlar Tarihi olay ve olguları aynı ve çeşitlilikten yoksun bir bakış açsından okumaktan sıkıldı. İşte bu kitap bize kendimize farklı bir bakış açısı kazandırma fırsatı veriyor. Yazar-Araştırmacılardan oluşan usta yazar kadro, Cumhuriyetimizi demokrasi, günümüz Türkiye’sinin sorunlarının tarihi uzantıları süzgecinden geçiriyor. Alışıla gelmişliğin dışına çıkarak gerçek bir imtihan uygulamasıdır. Cumhuriyet’in kuruluş ve gelişme dönemini okunmadan ve araştırılmadan okunmaması gerekir. Kurucu felsefeyi tam anlamış olanlara şiddetle tavsiye edilir. Yüksek Lisans’ta bu kitaptan sınav oldum.


Kitabı az önce bitirdim.Öncelikle kitabın dili akıcı değil bu yüzden sıkılabilirsiniz belki.Onu söylemekte fayda var.Ama içerik olarak bakacak olursak dolu dolu bir kitap.Yerli ve yabancı yirminin üzerinde akademisyen ve gazeteci -yazarlalarla soru cevap şeklinde yazılmış ama makale tadında eşsiz bir kitap.Yer yer Osmanlıya kadar uzanan demokrasi anlayışı(tabi ağrlıklı olarak cumhuriyet dönemiyle ilgili),demokrasinin tarihsel gelişimi,darbelerin demokrasiye nasıl etki ettiği,kürt sorunu,milliyetçilik,laiklik gibi Türkiye’nin mevcut sorunlarına farklı perspektiflerden bakış imkanı sunan bir kitap.Kitabı okurken aceleci davranmamak şart,not alarak okumanızı tavsiye ederim ve mutlaka siz okursanız eğer arkadaşlarınıza da tavsiye etmelisiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*