Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yakın Tarihimizde Irkçılık

Kategori: Tarih Yazar: M. Ertuğrul Düzdağ Yayınevi: Kapı Yayınları

Yakın Tarihimizde Irkçılık

Tanıtım Bülteni
* Yakın tarihimizde, İslamcılık, Türkçülük ve Batıcılık cereyanları, neden, nasıl ve ne zaman başladı?* İlk kavmiyet (ırkçılık) münakaşaları, ilk ırkçı sözler, yazılar, davranışlar ve dernekler...* "Arap Kulüpleri" ile "Hâlis Türkçüler" ve "Türkçü İslâmcılar"... Bunlara karşı ilim ve fikir adamlarının ikaz, irşad ve tenkidleri...* Bir ırka mensup olmak, övünme sebebi olabilir mi?* İslâm'ın ilk devirlerinde, ırkçı alışkanlıklara karşı gösterilen sert tutum...* İslâmiyet, ırkçılığın ne türlüsünü yasaklamıştır?.. "Müsbet" ve "menfi" milliyetçilik nedir?* Hazret-i Peygamberin, "Ben Arap'ım..." diye bir sözü var mı?* "Irkçılık, düşmanların bir oyunudur... Bizi onunla parçalar ve yutarlar..."* İslâm'ın "mukaddes milliyeti" nedir; "millet" ve "milliyet" anlayışı nasıldır?Bu kitap, yakın tarihimizin önemli şahsiyetleri:Baban-zâde Ahmed Naim, Said Halim Paşa, Mehmed Akif Ersoy, Bediüzzaman Said Nursîve Çerkeşşeyhi-zâde Halil Hâlidilediğer ilim ve fikir adamlarımızın, ırkçılık ve milliyetçilik cereyanının çıkışı, gelişmesi ve mâhiyeti ile tarihimizdeki yeri ve tesiri hakkındaki görüşleri üzerine yapılmış bir araştırmadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yakın Tarihimizde Irkçılık PDF 6.23 MB İndir
Yakın Tarihimizde Irkçılık EPUB 6.96 MB İndir
Yakın Tarihimizde Irkçılık MOBI 5.49 MB İndir
Yakın Tarihimizde Irkçılık ODF 5.86 MB İndir
Yakın Tarihimizde Irkçılık DJVU 7.32 MB İndir
Yakın Tarihimizde Irkçılık RAR 4.76 MB İndir
Yakın Tarihimizde Irkçılık ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yakın Tarihimizde Irkçılık PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Eruğrul Düzdağ hocanın eserlerini beğenerek okuyorum. Bu kitabı da o güzel çalışmalardan bir tanesi. Irkçılık ve milliyetçilik hastalığının Müslümanlara nasıl bulaştırıldığını ve bunun acı neticelerini anlatan bir kitap


Yakın tarihimizde, İslamcılık, Türkçülük ve Batıcılık cereyanları, neden, nasıl ve ne zaman başladı?* İlk kavmiyet (ırkçılık) münakaşaları, ilk ırkçı sözler, yazılar, davranışlar ve dernekler…* “Arap Kulüpleri” ile “Hâlis Türkçüler” ve “Türkçü İslâmcılar”… Bunlara karşı ilim ve fikir adamlarının ikaz, irşad ve tenkidleri…* Bir ırka mensup ..


Yakın tarihte yaşamış ilim ve fikir adamlarının ırkçılık hakkındaki düşünceleri üzerine yapılmış bir araştırma. Yine titiz ve objektif olarak hazırlanmış, yine anlaşılır bir M. Ertuğrul Düzdağ kitabı. Bilgilenmek isteyen okusun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*