Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kadınların En Güzel Tarihi

Kategori: Tarih Yazar: Françoise Heritier Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Kadınların En Güzel Tarihi

Tanıtım Bülteni
Kadın olmak ne demektir? Bir kadın olarak erkekler dünyasında nasıl yaşanır? Bu sorunun yanıtı her çağda değişiyor. Değişmeyen şey ise önyargılar: Kadın cinsi zayıftır; “ikinci cinstir”; erkekten aşağıdır; hükmedilen, boyun egendir. Kadın doğasının özgürce yaşanabildiği huzurlu bir dönem oldu mu hiç? Büyük büyük anneannelerimiz, asklarını ve anneliklerini nasıl yasıyorlardı? Erkekler eslerinin karnını denetimleri altına almayı ilk ne zaman akıllarına koydular? Çağlar boyunca kadınlar, çocukluklarını, ergenliklerini, olgun yaslarını ve yaşlılık yıllarını nasıl geçirdiler? Onlara ne gözle bakıldı? Bir yanda tüp bebek uygulamaları yapılırken diğer yanda “namus” cinayetlerinin islenebildiği günümüzün çelişkili dünyasında bu konuda neredeyiz peki? İşte kadınların büyük romanı karsınızda! Dört istisnai kadın, birçok fikrin ortaya atıldığı gözü pek sohbetlerde, mesleki terimlerden uzak yalın bir dille, tabuları yıkarak anlatıyorlar kadınlığın tarihini... Kuşaklar boyunca krallar, din adamları, babalar ve kocalar tarafından dayatılan ahlaki, sosyal ve cinsel baskılara karsı verilen sessiz savaş, uzun ama henüz sona ermemiş bir yürüyüş burada anlatılan. Bugün bile toplumda, aile içinde, çiftlerin beraberliğinde, yatak odalarının mahremiyetinde yaşananlar, eskide kaldığı iddia edilen önyargılardan gerçekten de uzak mı?
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadınların En Güzel Tarihi PDF 6.23 MB İndir
Kadınların En Güzel Tarihi EPUB 6.96 MB İndir
Kadınların En Güzel Tarihi MOBI 5.49 MB İndir
Kadınların En Güzel Tarihi ODF 5.86 MB İndir
Kadınların En Güzel Tarihi DJVU 7.32 MB İndir
Kadınların En Güzel Tarihi RAR 4.76 MB İndir
Kadınların En Güzel Tarihi ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadınların En Güzel Tarihi PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Seride okuduğum en iyi beş kitabın içine girer, çok başarılı …


Yalın bir dille yazılmış, okunması gereken bir kitap.


Röportaj şeklinde yazılmış akıcı bir kitap. Özellikle ilk kısımlarda geçen ilk çağları okumak hoşuma gitti. Daha çok Batı ve Fransız kadınını anlatıyor.


Gerçekten şaşkınlık içinde okuduğum sayfalar oldu Çok etkileyici bir kitap Not defteri eşliğinde kitap okuma alışkanlığınız varsa bu kitaba çok bir alan ayirirsiniz Keyifli okumalar


Kadın toplumdaki yerini anlatan konuya giriş niteliğindeki iyi bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*