Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kadının Evrimi I

Kategori: Kültür Yazar: Evelyn Reed Yayınevi: Payel Yayınları

Kadının Evrimi I

  • çevirmen: Şemsa Yeğin
  • ISBN: 9789753880534
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 352
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Dünya'da yalnızca son altı bir yıldır ataerkil düzen görülmektedir. Daha önce tam bir milyon yıl toplulukları kadınlar yönetmiş, hayvandan insana geçişte en önemli rolü kadınlar üstlenmişlerdir. Dünyamızdaki ilk çiftçiler, ilk doktor ve bilim adamları kadındır. Toplumsal güdülerin gelişmesine cinsel ilişkiler değil, anasal işlevler yol açmıştır. Dişi cins, erkekleri hayvanlıktan çıkarıp insanlığa yükseltmiş, ırkımızı uygarlığın eşiğine getirmiştir. Erkekler sürekli olarak avlanmakta ve savaşmaktaydılar. Bu nedenle insanlığı hayvansı yaşantısından kurtarıp insan özellikleriyle donatma işi, kadınlara kalmıştı. Kadınlar birarada çalışmaktaydılar. Bunun sonucu olarak, anaerkil toplum, insanların birbirlerine karşı kardeşçil duygular beslediği bir başka toplumsal dizgeyi yarattı. Aslına bakılırsa, kadınlar, erkeklere birbirleriyle ve diğer türdeşleriyle geçinmeyi öğretti.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadının Evrimi I PDF 14.61 MB İndir
Kadının Evrimi I EPUB 16.33 MB İndir
Kadının Evrimi I MOBI 12.89 MB İndir
Kadının Evrimi I ODF 13.75 MB İndir
Kadının Evrimi I DJVU 17.19 MB İndir
Kadının Evrimi I RAR 11.17 MB İndir
Kadının Evrimi I ZIP 10.31 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadının Evrimi I PDF 14.61 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Ataerkil döneme geçiş ve anaerkil dönem hakkında, konuyu merak edenlerin ilgisini çekebilecek, detaylı bir araştırma.


kesinlikle okunmalı, anaerkil dönemi ve aynı zamanda ilkel toplulukları anlaşılır şekilde işliyor. aynı zamanda birden fazla farklı görüşe yer vermesi hoşuma gitti.


Anaerkil dönemden ataerkil döneme geçişi, bunun nedenleri ve sonuçlarını çok güzel anlatan, herkesin anlayabileceği bir dilde ancak akademik bir kitap yazmış Reed.İnsanoğlunun avcı ve toplayıcı olarak yaşadığı dönemleri, kadının klan üzerinde özellikle doğurganlığı yüzünden çok daha üstün tutuluşunu, üretimi ve paylaşım şekillerini gerçekten etkileyici bir şekilde aktarmış.Erkeklerin daha az, kadınların daha çok konuşmasının nedenlerini, tabuları ve daha pek çok konuyu ustaca ele alıp işleyen Reed, kadının tarih boyunca evrimini merak eden herkesin okuması gereken bir çalışma yapmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*