Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sevginin Yolu

Kategori: İslam Yazar: Nigel Watts Yayınevi: Dharma Yayınları

Sevginin Yolu

  • çevirmen: Gülriz Bikmen Şen
  • ISBN: 9789757800293
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Sevginin Yolu, bir sıradışı ve mücadele dolu dostluğu, ilk anında duyulan yoğun sevgiden beklenmedik acılı sonuna kadar anlatmaktadır. Rumi'nin yaşamı, Şems ile tanıştıktan sonra bir daha asla eskisi gibi olmamıştı. Esrik ama bir yandan da üzücü mücadelesi ve arayışı, bizlere gerçek adanmışlığın anlamını öğretmektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sevginin Yolu PDF 8.63 MB İndir
Sevginin Yolu EPUB 9.65 MB İndir
Sevginin Yolu MOBI 7.62 MB İndir
Sevginin Yolu ODF 8.13 MB İndir
Sevginin Yolu DJVU 10.16 MB İndir
Sevginin Yolu RAR 6.60 MB İndir
Sevginin Yolu ZIP 6.09 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sevginin Yolu PDF 8.63 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bu kitabı okurken çok etkilenmiştim… Mevlana ve Şems’in o akıllara durgunluk veren sevgisi ilk başta anlaşılması zor olsa da sevginin yolundan geçmek gerek …


Mevlana Celaleddin ve Şemseddin Tebrizi ! İki büyük sufi ! Hayatları,dünyaları,duygu ve davranışları..Bu büyüleyici hayatlardan sihirli bölümler naklediyor yazar..Çok etkileyici..Başka bir aleme götürüyor sizi..Okuyun..


Mevlânâ’nın hayatının, özellikle bir bölümünün ağırlıklı olarak anlatıldığı bir kitap. Şems ile tanışması, kaynaşması, ayrılması ve ardından çektiği acılar anlatılıyor. Ancak konu fazla basit ele alınarak, yüzeysel anlatılmış gibi. Bana pek doyurucu gelmedi.


Mevlana’nın içsel dünyasını, duygu ve gerçeklik içerisinde, bu kadar yoğun ve sevgiyle harmanlanmış şekilde yansıtan “Sevginin Yolu”, okuyucuyu, Celaleddin’in babasının izinden medresede yükselişinden, aradığı gerçekliği en nihayetinde keşfedişine kadar olan hayat hikayesi hakkında çok başarılı bir şekilde bilgilendiriyor. Karakterler adeta kendi hayatımızın bir parçasıymış gibi hikayeleriyle yüreğimizi yakıyorlar, tanrısal gerçeğin izinde bizim de sürüklenmemizi sağlıyorlar. Mevlana’nın ruhsal yolculuğunun en başından sonuna kadar geçen çizgi içerisinde Şems ve Celaleddin’in ilişkilerine farklı bir bakışla değinen yazar, Mevlana’nın çevresiyle olan ilişkisini de tüm gelgitleriyle yansıtıyor. Sufiliğe, Mevlana’ya, İslam Felsefesi’ne, dinler tarihine, mevleviliğe ilgi duyan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap. Yazarın akıcı ve yalın anlatımı tarihin gizli gerçeklerini göz önüne sererken bir masal ortamında gezer gibi okumamızı sağlıyor. Konuyla ilgili bir çok kitapta olduğu gibi ağdalı ve ağır anlatımdan çok uzak, bizleri, sayfaları çevirdikçe daha çok heyecana ve hayrete düşüren Sevginin Yolu bu anlamda da okuyucuyu memnun ediyor.


MEVLANA NIN HAYATI,ONUN İÇİN SEMS İN ANLAMI GIBI BILGILERI BU KADAR ACIKLAYICI VE SEVGI ILE VERIRKEN SEVGIYI BU KADAR YOGUN VE YALIN ANLATIMINDAN DOLAYI NIGEL WATTS A SÜKRANLARIMI SUNMAK İSTERDİM.MEVLANA SEVGISINI VE ONDA BULDUGUNUZ ALLAH YOLUNU IMRENEREK OKUYACAKSINIZ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*