Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bilinmeyen Menderes 1. Cilt

Kategori: Siyaset Yazar: Mükerrem Sarol Yayınevi: Inkılap Kitabevi

Bilinmeyen Menderes 1. Cilt

Tanıtım Bülteni
Saffet, gaflet, hıyanet, Menderes’in fani hayatını elinden almıştır.Dr. Mükerrem Sarol, “on dört yıl arkadaşım, on yıl liderim” dediği ve yıllarca yanında bulunduğu Başbakan Adnan Menderes’in hayatına dair tüm gizli kalmış anılarını Bilinmeyen Menderes’te anlatıyor.Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinin etrafında şekillenmiş bir tarihe çok önemli notlar düşen bu kitapta Dr. Mükerrem Sarol, Demokrat Parti’nin kurulduğu günden itibaren Yassıada’ya kadar siyasi tarihimizin en çalkantılı dönemlerinden birine tanıklık etmiştir. Adnan Menderes’in CHP’den Aydın milletvekilliği, Dr. Mükerrem Sarol’la tanışması ve sonrasında arkadaşları Celâl Bayar, Fuad Köprülü ve Refik Koraltan ile Demokrat Parti’yi kurması. 1946 seçimleri. “Gizli oy, açık tasnif” kuralını ters çevirerek “açık oy, gizli tasnif” şeklinde uygulayan CHP’nin 1946 seçimlerini kazanması. 1950 seçimleri ve DP iktidarı. Bayar’ın cumhurbaşkanlığı. İsmet İnönü’nün, “DP’yi devirebilmek için ihtilal yolunu deneyeceğiz,” sözleri. Sarol’un devlet bakanlığına getirilmesi. CHP’nin DP iktidarı ile diyalog arayışları, Kıbrıs meselesi ve 6-7 Eylül olaylarının bilinmeyenleri…Ve Menderes’in Ayşe’ye duyduğu büyük aşk… Adnan Menderes’in delikanlılık çağlarındaki ilk aşkı. Bu aşkın ölümle biten hazin sonu. Menderes, Aydın’da o evin önünden geçerken gözleri adeta pencerelerde sarı saçlı bir genç kızı arardı… Tam da, “Seni alacağım Ayşa,” dediği gün, kaybetmişti onu… Bilinmeyen Menderes gerçek bir virtüözün kaleminde hayat bulan bir siyasi tarih belgesi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bilinmeyen Menderes 1. Cilt PDF 6.23 MB İndir
Bilinmeyen Menderes 1. Cilt EPUB 6.96 MB İndir
Bilinmeyen Menderes 1. Cilt MOBI 5.49 MB İndir
Bilinmeyen Menderes 1. Cilt ODF 5.86 MB İndir
Bilinmeyen Menderes 1. Cilt DJVU 7.32 MB İndir
Bilinmeyen Menderes 1. Cilt RAR 4.76 MB İndir
Bilinmeyen Menderes 1. Cilt ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bilinmeyen Menderes 1. Cilt PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Menderesi en iyi bilen hiç şüphesiz sürekli yanında bulunan kişidir. Mükerrem sarol menderesin özel hayatından güzel kesitler sunmakta. Okunası bir kitap


Bir başbakanın yanında bulunup da bu denli olaylara objektif yaklaşan siyasetçi Türkiye de az bulunur.Her ikisine de Allahtan rahmet diliyorum.


Kitabı okurken sıkıldığımı zannediyordum ancak kitabı bitirdiğimde ikincisini okumayı sabırsızlıkla beklediğimi fark ettim. Olayların içinden yazım tarzıyla Menderes dönemini daha iyi tanıyor ve anlıyorsunuz.


ADNAN MENDERES ile ilgili sayısız kitap okudum.fakat onun politika hayatının derinliklerine inme imkanını hiç birinde bulamamıştım.Adnan beyi ve o çalkantılı dönemi doyasıya idrak etmek isteyenlerin kesinlikle okumasını tavsiye ederim.muhteşem 2 bölümlük bir eser.her anında dönemi yaşıyor gibi hissedeceksiniz,Mükerrem Sarol gerçekten de bir döneme muhteşem detaylarla ışık tutmuş,kesinlikle bir başucu klasiği olacak nitelikte bir eser….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*