Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Klasik Mitler

Kategori: Diğer Yazar: Jenny March Yayınevi: Iletişim Yayınları

Klasik Mitler

Tanıtım Bülteni
Eski Yunan ve Roma mitleri, anlatılmış en dramatik ve unutulmaz aşk, savaş, kahramanlık ve ihanet hikâyeleridir. Kuşaktan kuşağa aktarılan mitler, geleneklerin oluşması ve yaygınlaşmasını sağlayarak toplumları şekillendirmiştir. Öte yandan sanat ve edebiyatın en önemli ilham kaynakları olmuşlardır. Peki bu hikâyeleri gerçekte ne kadar biliyoruz?Klasik çağlar uzmanı Jenny March bu kitapta, tanrılar ile titanların çarpışmasından Troya’nın üşmesine kadar, bütün zamanların en önemli efsanelerini berrak bir dille yeniden anlatıyor. Odysseus ve Aeneas’ın destansı yolculukları; Atina ve Roma’nın kurulması; İason’un Altın Post’u araması, Prometheus’un ateşi tanrılardan çalma maceraları ve klasik medeniyetin diğer bütün kahramanları, canavarları, habis şahsiyetleri, tanrıları, tanrıçaları…Klasik Mitler, her mitin kökeni, gelişimi ve yorumlamasını bir arada sunarak, dünyamızı biçimlendirmiş olan hikâyelere rehber olacak bir kaynak.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Klasik Mitler PDF 6.23 MB İndir
Klasik Mitler EPUB 6.96 MB İndir
Klasik Mitler MOBI 5.49 MB İndir
Klasik Mitler ODF 5.86 MB İndir
Klasik Mitler DJVU 7.32 MB İndir
Klasik Mitler RAR 4.76 MB İndir
Klasik Mitler ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Klasik Mitler PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Mit sevenleri için harika bir kitap


Birçok sinema, tiyatro ve edebiyat eserine kaynak olmuş, sanatçılara ilham vermiş Mitleri bu kitaptan okumak çok keyifli bir deneyim oldu. Çok beğendim.


Mitlerin ne kadar çok ve karmaşık olabildiğini gösteren bir eser. Fantastik resimli anlatımlarla desteklenseydi daha keyifli bir kitap olabilirdi. Her mitinden bir Hollywood filmi çıkar.


Edebiyatçılar için okunması gereken bir yapıt


İlk okuma dan sonra birkaç defa daha okumayı arzu ettiren (çok fazla isim geçtiği için), konsantre bir mitoloji hazinesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*