Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İlyada (Ciltli)

Kategori: Edebiyat Yazar: Homeros Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

İlyada (Ciltli)

Tanıtım Bülteni
Homeros (y. MÖ IX. yüzyıl): Hayatı hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte MÖ IX. yüzyılda Sakız Adası’nda yaşadığı sanılmaktadır. Eserleri Antik Yunan devletlerinde her tür bilginin kaynağı sayılan Homeros, I·lyada ve Odysseia destanlarıyla edebiyatın hemen her türünü günümüze dek etkilemeyi basarmıştır. En ünlü Antik Yunan destanı olan I·lyada’da dokuz yıldır süren Troya Savas¸ı’nın elli bir günlük bir kısmı anlatılır. I·lyada dünya edebiyatının temel taslarından biri olduğu kadar, konu ettiği döneme ışık tutan en gerçekçi eserdir. Bu eşsiz destan Antik Yunan’da neredeyse bir kutsal kitap sayılmıştır. 1958-1962 yılları arasında Azra Erhat - A. Kadir çevirisiyle I·s¸ Bankası Kültür Yayınları’nca dört cilt olarak yayımlanan I·lyada 50 yıl sonra Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi’nde yerini alıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İlyada (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir
İlyada (Ciltli) EPUB 6.96 MB İndir
İlyada (Ciltli) MOBI 5.49 MB İndir
İlyada (Ciltli) ODF 5.86 MB İndir
İlyada (Ciltli) DJVU 7.32 MB İndir
İlyada (Ciltli) RAR 4.76 MB İndir
İlyada (Ciltli) ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İlyada (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Homeros’un yıllarca süren truva savaşını anlattığı epik türdeki eseri… Eser turva savaşının tamamını değil son 51 gününün muhteşem olaylarını aktarmaktadır…


Yunan mitolojisinin mihenk taşlarından biri İlyada. Onu bu kadar önemli kılan ögeleri saymaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kült olma statüsüne erişmiş bir eseri kalıplaşmış özellikleriyle tasvir etmeye çalışmak okuyucuda çok etkili olmuyor benim fikrimce. Benim size söylemek istediğim ise şu: Mitolojiye başlamak istediğinize eminseniz; zamanınızı, bir kısmını tam odağınızı verecek bir biçimde kullanmalısınız. Kurmaca bir yapıt olduklarını inkar etmiyorum ancak diğer kurmaca yapıtlara göre (roman, hikaye vs.) sizi daha komplike olguları öğrenmeye itebilirler bu eserler. Bu konuda Azra Erhat’ın Mitoloji Sözlüğü ilginizi çekebilir. Sonuçta yepyeni bir ”evreni” öğreniyorsunuz; bu evreni yalnızca tarih, edebiyat, fantezi ürününe indirgemek zannımca doğru olmayacaktır. Umarım mitolojiye başlamakta kararlısınızdır bu söylediklerimden sonra. Keyifli okumalar.


Uzun zamandır ciltli baskısını arıyordum. Mitoloji sevenler için harika bir kitap.


Eğer Antik Yunan edebiyatı meraklısı iseniz tavsiye ederim


Çok güzel bir destan tavsiye ederim baskı süper

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*