Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm

Kategori: Siyaset Yayınevi: Iletişim Yayınları

Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm

Tanıtım Bülteni
17 Aralık 2010’da, dünyanın en meşhur işportacısı Muhammad Bouazizi, yüzde otuzluk işsizlik oranına sahip bir Tunus kasabası olan Sidi Bouzid’te, belediye önünde kendini ateşe verdi. Günün daha erken saatlerinde mallarına el konmuş olan Muhammad, şikâyet etmeye gittiğinde aşağılanmaya maruz kalmıştı. Onun kendini yakışı, on gün sonra Tunus’un başkentine ulaşacak olan protestoların fitilini ateşledi.Son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan hareketlenme, isyan, direniş dalgası bu olayla başladı. Bouazizi’den önce de insanlar haysiyetlerini rencide eden davranışlar karşısında Ortadoğu’nun kaderine isyan edercesine kendilerini ateşe vermişti. Ancak Tunus’ta 2010’da başlayan isyan ve direniş dalgası tüm Ortadoğu’ya yayıldığında Bouazizi bir bayrak haline geldi.Y. Doğan Çetinkaya’nın derlediği bu kitap, Ortadoğu’da son dönemde yaşananları etraflı bir tarihsel-politik değerlendirmenin ekseninde ele alıyor. Bir yanda 18. yüzyılın sonundan bugüne Ortadoğu’da yaşanan isyan, direniş, devrim ve toplumsal/siyasal hareketler tartışmanın bir hattını kuruyor. Diğer hatta İran Devrimi, devrim ve ertesinde yaşanan gelişmelerin ışığında tartışılıyor. Bu iki hattın ortasında ise son dönemin en uzun süren deneyim örneği olarak Mısır, merkeze yerleşerek ayrıntılı bir şekilde inceleniyor; toplum, ekonomi, siyaset, ordu ve muhalefet kapsamlı bir analize tâbi tutuluyor.Y. Doğan Çetinkaya, James Gelvin, Hazem Kandil, Farhad Khosrokhavar, Mete Çubukçu, Yüksel Taşkın’ın makalelerinden oluşan Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm, Ortadoğu’da ne olup bittiğini anlamak için derinlikli bir bakış sunuyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm Satın Al
Kitapyurdu Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm Satın Al
D&R Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm Satın Al
Idefix Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm Satın Al
BKM Kitap Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm Satın Al
Hepsiburada Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm Satın Al
Nadir Kitap Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm Satın Al
N11 Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm Satın Al
Amazon Türkiye Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm PDF 6.23 MB İndir
Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm EPUB 6.96 MB İndir
Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm MOBI 5.49 MB İndir
Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm ODF 5.86 MB İndir
Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm DJVU 7.32 MB İndir
Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm RAR 4.76 MB İndir
Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Aslında Ortadoğuda ve Arap dünyasında Arap Baharı denilen olgu ile neler yaşandığını göstermesi açısından çok başarılı bir kitap. İçinde farklı yazarların kendi alanlarında ve ilgilendikleri Arap ülkeleri hakkında yazdıkları makaleler bulunmakta. Aslında tamamen pir ü pak olarak gösterilen bazı şeylerin altında başka şeylerin de olduğunu göstermesi açısından güzel bir kitap. Arap Baharını ve Ortadoğuda yaşananları merak edenler için güzel fikkirler verebilir.


Günümüz Ortadoğusunu anlamak için kesinlikle okunması gereken bir kitap. Kitapta özellikle Arap Baharının etkilerinin en net görüldüğü Mısır ağırlıklı olarak ele alınmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*