Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Edebiyatçılar Çevremde

Kategori: Edebiyat Yazar: Halit Fahri Ozansoy Yayınevi: Dergah Yayınları

Edebiyatçılar Çevremde

Tanıtım Bülteni
Edebiyatçılar ÇevremdeHalit Fahri Ozansoy’dan Edebiyata ve EdebiyatçılaraDair Hatıralar…Halit Fahri Ozansoy, şairliğinin yanında sosyal hayatı ve edebî muhiti yansıtan hatıralarıyla da bilinir. Onun Eski İstanbul Ramazanları, Darülbedayi Devrinin Eski Günlerinde, Edebiyatçılar Geçiyor ve Edebiyatçılar Çevremde adlı eserleri hatırat külliyatımızı zenginleştiren eserlerdir.Ozansoy, kitabın birinci kısmında hayatında iz bırakan ve bizzat tanıdığı isimler etrafında gelişen hatıralarına yer verirken ikinci ve üçüncü kısımlarda; * Türk edebiyatının meselelerine, * bazı eserlerin meydana getirdiği tesire, * edebiyat mahfillerine, * siyasî dönüşümlerin yankılarına, * tiyatro dünyasının önemli hadiselerine, kavgalarına ve şiire nasıl bağlandığına yer vermektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Edebiyatçılar Çevremde PDF 6.23 MB İndir
Edebiyatçılar Çevremde EPUB 6.96 MB İndir
Edebiyatçılar Çevremde MOBI 5.49 MB İndir
Edebiyatçılar Çevremde ODF 5.86 MB İndir
Edebiyatçılar Çevremde DJVU 7.32 MB İndir
Edebiyatçılar Çevremde RAR 4.76 MB İndir
Edebiyatçılar Çevremde ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Edebiyatçılar Çevremde PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Halit Fahri, Beş Hececilerden biri. Şairin anıları edebiyat tarihi açısından çok değerli, çok kıymetli. Bu eseri bir solukta okudum, diyebilirim. Edebiyatımızın birçok ismini daha iyi tanıyorum artık.


Edebiyatçılarımızı tanımak açısından oldukça önemli bir eser.


Edebiyatçıları tanırken aynı zamanda tarihimiz ve toplumumuzun sosyolojik özellikleri hakkında çok faydalı bilgilerin yer aldığı bir eser. akıcı ve güzel bir üslubu var.


dönemi ve temsilcileri tanımak adına bir kaynak


Halit Fahri Ozansoy, Hececiler şairlerinden biri ama ben onun hatıra kitaplarına rastladım hep. Edebiyatçılar Geçiyor ve Edebiyatçılar Çevremde isimli iki kitabını da külliyatıma ekledim. Hem herkesçe bilinen hem de yeterince tanınmamış kişilere dair yazıları mevcut. Kitaba on üç kıtalık ve kendisine ait bir şiirle başlamış olması Halit Fahri şiirlerine de bir giriş niteliğinde olabilir. Başka bir kitaba devam ederken ara sıra içinden bir parça okuyarak edebiyatçılara dair fikir edinebileceğim bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*